Nova vest
Rukomet

Četvrtak, 08.12.2016.

20:45

Liščević u poslednjoj sekundi, Srbija prva!

Rukometašice Srbije odigrale su nerešeno protiv domaće Švedske u trećem kola grupe A na Evropskom prvenstvu u Stokholmu – 30:30.

Izvor: SM

Autor: SM

Liščević u poslednjoj sekundi, Srbija prva!
Foto/ RSS

Srbija je u većem delu meča imala prednost, a do nerešenog rezultata stigla je golom Kristine Liščević u poslednjoj sekundi.

Naša selekcija kao prva u grupi prenosi tri boda u narednu fazu takmičenja gde će se takmičiti sa reprezentacijama Nemačke, Holandije i Francuske.

Najefikasnije u našoj ekipi bile su Radosavljević Sanja, Katarina Krpež i Slađane Pop- Lazić koje su ubacile po pet golova, a pratile su ih Dmitrović Marina i Georgijev Tijana sa tri.

Na drugoj strani, sjajna Luiz Sand meč je završila sa osam golova i proglašena je najboljom rukometašicom na meču.

Reprezentacija Srbije već u prvom minutu meča povela je golom Jelena Lavko, ali su obe ekipe u nastavku meča imale izjednačenu igru i smenjivala su se vođstva na jednoj i na drugoj strani.

Posle 18 minuta igre izabranice Dragice Đurić ušle su u sjajnu seriju od 5:0, ali su u poslednjem minutu prvog poluvremena jeftino primilile dva gola i na odmor otišle sa +3 (15:18).

Najefikasnija tokom prvih pola sata igre bila je Radosavljević Jovana, koja je postigla četiri pogotka, a pratile su je Katarina Krpež i Jovana Stoiljković sa po tri.

Međutim, u nastavku meča dominatnija igra domaće ekipe, za koju naša reprezentacija nije imala rešenja u napadu. Iako su vodile sa + 5, vrlo lako su ispustile prednost i Šveđanke su od 48. minuta sa dva gola imale najveću prednost na meču.

Selektorka Dragica Đurić morala je da reaguje i da promeni tim, ali je sjajna Luiz Sand, koja je ovaj meč zavrila sa osam golova, vraćala prednost ekipi. U dramatičnoj završnici, naše rukometašice su promašile čak tri zicera, Lisović je uspela da odbrani poslednji napad domaće ekipe, da bi Katarina Liščević sjajnim pogotkom u poslednjim sekundama izjednačila i donela bod našoj ekipi, koja sa tri boda nastavlja drugu fazu takmičenja.

U petak naše rukometašice odmaraju, a novi izazovi ih očekuju već u subotu.

Tok meča:

Srbija je povela u golom Jelene Lavko, koja je potom doživela povredu i morala je da napusti teren. Šveđanke su kaznile lošu odbrane naše ekipe golom, ali Sanja Radosavljević i Jovan Stoiljković ponovo vraćaju prednost timu – 3:1.

Međutim, Sandi s krila pronalazi rešenje za našu odbranu, a zatim posle dva naša neuspela napada tamnoputa Šveđanka postiže i treći gol na meču.

Pogađa Katarina Krpež, a zatim i Slađana Pop- Lazić koja precizna sa crte donosi minimalnu prednost ekipe Dragice Đurić – 5:4. U narednom napadu, Dženi Alm pogađa sa devet metara za još jedno izjednačenje – 5:5.

Risovićeva, potom ponovo odlično brani i sprečava vođstvo Šveđanki, a Georgijev pogađa na drugoj strani. Zatim su usledila dva brza pogotka, Hagman na jednoj i Stoiljković na drugoj strani – 7:6.

Kao i od samog starta utakmice, brza igra i na jednoj i na drugoj strani, dok Šveđanke iz kontre pogađaju. Hagman s desnog krila pronalazi rešenje za još jedan nerešen rezulat, na drugoj strani neprecizna je bila Katarina Krpež, da bi Lin Blom donela prednost za Švedsku 7:8.

U natavku meča smenjivala su se vođstva, da bi Radosavljević Jovana posle 18 minuta igre povela seriju od 4:0. Pogađale su Katarina Krpež, Jovana Stoiljković, Radosavljević Jovana i domaćin je morao da traži tajm-aut.To nije pomoglo Šveđankama, opet Marina Dmitrović povećava rezultatsku prednost.

Mogao je domaćin da prekine dominaciju Srbije, ali to sprečava sjajna Jovana Risović koja je još jednom odbranila penal, i to je bila ukupno njena sedma odbrana, dva sedmerca.

Pop- Lazić je sa šest metara pogodila, ali su rukometašice dozvolile Šveđankama dva gola u dva napada koje sa dva gola smanjuju prednost– 17:13.

Posle zatraženog tajm-auta naše selektorke Radosavljević Sanja, levo krilo reprezentacije, povećava prednost. Minut pre kraja, ponovo su dozvolile dva brza gola Šveđanki koje smanjuju na -3 i posle prvih pola sata igre rezultat je – 18:15.

U nastavku meča, prvi napad za našu reprezentaciju i to odmah iskorišćava Slađana Pop- Lazić golom sa šest metara za 19:15. Mogli smo da vratimo plus pet, ali Katarina Krpež nije uspela da savlada golmanku Švedske. Zanimljivo je da je Dragica Đurić izvršila izmenu u drugom poluvremenu i dala priliku Mariji Čolić na golu, koja je protiv Španije bila fenomenalna.

Iskoristile su period meča sa igračem više i posle četiri minuta igre precizne su bile Sanja Radosavljević i Marina Dmitrović za novu prednost, ali je tamnoputa Šveđanka Sand Luiz s tri gola u nastavku meča smanjila rezultatsku prednost samo dva gola zaostatka (19:21).

Morala je selektorka da zatraži tajm-aut i da menja nešto u napadu, pa je tako i promenila sastav, ali naš tim nije imao rešenja za napad domaćina koji dolazi do izjednačenja 22:22.

Tijana Georgijev, potom prekida seriju Šveđanki za novo vođstvo, a još jednom je Jovana Risović odbranila sedmerac, da bi Slađana Pop-Lazić postigla svoj četvrti gol za novih +2 (22:24). Nisu uspele da iskoriste igrača više, dale su, a potom i primile gol, da bi još jednom Roberts Jasmin izjednačila za 24:24.

Ponovo su naše reprezentivke imale igrača više, što je iskoristila Katarina Krpež za ponovno vođstvo Srbije 25:24. Brza i dinamična igra kao i u nastavku, i Šveđanke od 48. minuta prvi put vode sa dva gola prednosti.

Međutim, golovima Slađane Pop- Lazić i Jovane Stoiljković ponovo dovode do izjednačenja, a Tamara Georgijev uspeva da postigne gol za novo vođstvo Srbije – 28:27.

U nastavku meča, kapiten reprezentacije nije uspela da iskoristi akciju Srbije za +2, kao ni Liščević koja maši čist zicer.

Posle zatraženog tajm-auta, Sandi Luiz postiže osmi pogodak za još jedno izjednačenje, ali Krpež pet minuta sa linije peterca vraća minimalnu prednost – 29:28.

Greške u odbrani, ali u napadu naše ekipe koštale su neizvesnu završnicu i do kraja utakmice Srpkinje su promašile dva zicera, međutim, Risović je odbranila poslednji napad Švedske, a Kristina Liščević fantastičnim pogotkom rešava meč donosi bod našoj ekipi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

83 Komentari

Podeli:

Rukomet

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve