Nova vest
Rukomet

Sreda, 07.12.2016.

09:52

Čolić, Lavko: Neće ni Švedskoj biti lako

Rukometašice Srbije presrećne su zbog velike pobede nad Španijom u drugom kolu Evropskog prvenstva, druge u Švedskoj.

Izvor: B92

Autor:B92

Čolić, Lavko: Neće ni Švedskoj biti lako
Foto: RSS

Srpskinje su nadigrale vicešampionke kontinenta 25:23 u Stokholmu, pa su liderke Grupe A sa dva boda više od domaćina i Slovenije.

Jedna od junakinja pobede bila je golman Marija Čolić koja je odbranila 15 od 36 šuteva rivala.

"Znali smo da, ako Špankinje daju 100 odsto, mi ćemo morati 200. Zato sam ponosna na devojke. Nismo bili favoriti, ali smo pokazali da smo Srbija i da je u sportu sve moguće. Za sada imamo dva boda, a možda prenesemo i sva četiri. Švedska je favorit... Ako ne budu četiri boda, idemo hladne glave dalje", rekla je jedna Čolićeva.

Levi bek Jovana Stoiljković navela je da su ona i njene saigračice verovale u pobedu.

"Veoma smo srećne i uzbuđene. Verovale smo u pobedu i na kraju se to ostvarilo. Igrale smo jako od samog starta, pogotovo u odbrani, i to je dalo rezultat. Idemo dalje, nema stajanja", rekla je Stoiljković.

Desni bek Jelena Lavko rekla je da je današnja pobeda jedna od najvećih nove generacije reprezentacije.

"Iznele smo ovo do kraja. Bila je ovo velika pobeda, najveća pobeda ove nove generacije. Odigrale smo sjajno u odbrani, igrale smo dobro i u napadu. Početak drugog poluvremena je bio odličan, pale smo, ali smo izdržale, i golman je pomogao u tome. Znam da je malo ko verovao, očekivanja su bila da ćemo imati nulu posle dve utakmice", rekla je Lavko.

Ona je dodala da će i rukometašicama Švedske biti teško ako pomisle da mogu lako da pobede Srbiju.

"Zašto sa dva, zašto ne preneti četiri boda? Zašto da nam bude teže u Geteborgu? Pune smo adrenalina, idemo dalje", rekla je Lavko.

Srbija i Švedska igraju u četvrtak.


Rukometasice Srbije by situacijeliga

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

3 Komentari

Podeli:

Rukomet

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve