Nova vest
Rukomet

Sreda, 19.10.2016.

18:26

Cvetković vodi Srbiju na startu kvalifikacija

Rukometni savez Srbije (RSS) imenovao je Jovicu Cvetkovića za privremenog selektora seniorske muške reprezentacije.

Izvor: AK

Autor: AK

Cvetković vodi Srbiju na startu kvalifikacija
Foto: RSS

Cvetković je već vodio državni tim od 2006-2009. godine, a imenovan da vodi tim na mečevima sa Poljskom i Belorusijom početkom novembra, na startu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

"Moje mišljenje je da bi Cvetković mogao da okupi ekipu i motiviše u kratkom periodu. On je većinu ovih igrača uveo u reprezentaciju. To je po meni najbolje moguće rešenje. Nismo pregovarali tako da ne znam da li bi pristao na v.d.status. Poslednjih dana pričao sam sa reprezentativcima i velika većina bi se odazvala pozivu", rekao je predsednik RSS Božodar Đurković.

Cvetković je kao igrač nastupao za Crvenu zvezdu i Metaloplastiku u Srbiji, nemački Minden, te Bidasou i Kantabriju u Španiji, krajem 80-ih i početkom 90-ih godina.

Važio je za jednog od najboljih šutera u rukometu, a kao trener je osvajao domaće titule sa Crvenom zvezdom 1997. i 2004. godine.

Jedno vreme je bio i sportski direktor crveno-belih, a 2009. je napustio mesto selektora reprezentacije nezadovoljan odnosom medija prema njegovom radu.

"Iza nas su 15. mesto u Poljskoj, neodlazak na OI i SP 2017, a pred nama je novi ciklus. Mečevi sa Poljskom i Belorusijom mogu značajno da opredele budućnost srpskog rukometa. Pobede nam donose puno, a porazi dovode gotovo u bezizlaznu poziciju koja može značiti neodlazak na EP 2018 u Hrvatsku. To može izazvati dalekosežne posledice i nestanak sa scene do EP 2020. Veliki ulog je pred nama. Moramo dočekati kvalifikacije spremni sa najboljim mogućim igračima i vođenjem sa klupe", istakao je prvi čovek srpskog rukometa.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Podeli:

Rukomet

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve