Nova vest
Rukomet

Subota, 30.07.2016.

17:14

EP: Juniori remijem zadržali šansu u Danskoj

Juniorska reprezentacija Srbije remizirala je sa Švajcarskom u 2. Kolu grupe A Evropskog prvenstva u rukometu, koje se igra u Danskoj.

Izvor: ĐN

Autor: ĐN

EP: Juniori remijem zadržali šansu u Danskoj
Foto: Getty images

Bod nade, ali i strepnje, pošto je u prvom kolu Poljska pobedila Švajcarsku (21:18), a Francuska u 2. kolu deklasirala Poljsku (34:20), našim momcima ostaje da slave protiv Poljske i umešaju se u borbe za medalje.

Evropski šampionat traje do 8. avgusta.

Srbija u A grupi u Vamdrupu takmičenje završava duelom sa Poljskom (31. jul u 14 časova). U slučaju da ostvari plasman među prve dve ekipe juniorska reprezentacija Srbije seli se u Kolding gde će od 2. avgusta ukrstiti sa dve najboljerangirane reprezentacije B grupe u kojoj su Španija, Island, Slovenija i Rusija.

U slučaju da bude na 3. ili 4. mestu ostaje u Vamdrupu i ukršta sa dve slabije plasirane reprezentacije iste grupe.

Polufinalni duel i mečevi razigravanja za plasman od 9. do 16. mesta na program su 5, a finale i za plasman do 8. mesta 7. avgusta.

Juniorska rukometna reprezentacija remizirala na EP u Danskoj

SRBIJA - ŠVAJCARSKA 29:29 (13:13)
Dvorana: Arena Sid u Vamdrupu. Gledalaca: 100. Sudije: Baumgart i Vild (Nemačka). Sedmerci: Srbija 5(4), Švajcarska 4(3). Isključenja: Srbija 20, Švajcarska 18 minuta. Crveni kartoni: Samuel Retlisberger u 44. (3x2) i Vukašin Vorkapić u 58. minutu.
SRBIJA: Rakocija 10, Arsenić 4, Kljajić 1, Barudžić, Stanojlović, Mitić, Milosavljev, Dakić 8, Vorkapić 3, Leovac, Kolaković, Gačević 3, Ratković, Marković, Petrović.
ŠVAJCARSKA: Šafhauzer, Ot, Rubin 8, Lajtner 1, Felder 3, Fegtli 2, Alil 8, Pelegrini, Bram 2, Šild 1, Aufdelnblaten 1, Lokateli, Retlisberger, Vajngartner, Hohštraser, Majster 3.
Igrač utakmice: Milan Dakić (Srbija).

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

Rukomet

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve