Nova vest
Rukomet

Ponedeljak, 01.02.2016.

18:25

"Sve je lako kad si mlad" za ’Vatrene’ na dočeku

Nekoliko hiljada ljudi dočekalo je na Trgu bana Jelačića u Zagrebu hrvatske rukometaše koji su na Evropskom prvenstvu u Poljskoj osvojili bronzanu medalju.

Izvor: JT

Autor: JT

Beta/AP Photo/Czarek Sokolowski

Hrvatska je u nedelju pobedila Norvešku sa 31:24 i došla do treće bronze na Šampionatima ’Starog kontinenta’, a ona joj je donela i direktan plasman na Svetsko prvenstvo u Francuskoj naredne godine.

Ovo je jedna lepa priča. Mi smo verovali da ovi momci imaju nešto. Pripremili smo se dobro, fizički i psihički i to smo pokazali“, rekao je pomoćni trener reprezentacije i jedan od najpoznatijih hrvatskih rukometaša Petar Metličić.

Kapiten Marko Kopljar rekao je da će se sada svi dobro odmoriti, a onda izboriti plasman na Olimpijske igre u Rio de Žaneiru.

Ministar nauke, obrazovanja i sporta Predrag Šustar čestitao je rukometašima i istakao da svi mogu da uče od njih.

Slavlje na glavnom zagrebačkom trgu počelo je pesmom grupe Zaprešić bojs „Neopisivo“ uz koju su članovi reprezentacije i stručni štab izašli na binu postavljenu za tu priliku.

Rukometašima se na bini pridružio i pevač Prljavog kazališta Mladen Bodalec koji je otpevao „Mojoj majci“ (Ruža hrvatska) i „Sve je lako kad si mlad“.

Posle proslave na glavnom zagrebačkom trgu, reprezentativci su otišli na prijem kod predsednice Hrvatske Kolinde Grabar-Kitarović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Podeli:

Rukomet

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve