Nova vest
Rukomet

Četvrtak, 14.01.2016.

19:09

Đukić: Naša šansa je pritisak Poljske

Rukometaš Srbije Darko Đukić rekao je da će njegova ekipa pokušati da iznenadi Poljsku na otvaranju Evropskog prvenstva.

Izvor: B92, Beta

Autor:B92, Beta

Đukić: Naša šansa je pritisak Poljske

"Daćemo sve od sebe da iznenadimo Poljsku. Oni su domaćini, pritisak je na njima, tako da tu leži naša šansa", rekao je Đukić.

Evropsko prvenstvo za rukometaše počeće sutra u Poljskoj, a rukometaši Srbije prvog dana šampionata u Krakovu igraju protiv domaće selekcije. Srbija će u Grupi A, osim sa Poljskom, igrati i sa selekcijama Francuske i Makedonije.

"Ono što moramo je da pobedimo Makedoniju. To je ono što se mora i za šta se spremamo, sve u skladu sa našim očekivanjima da se kvalifikujemo za glavnu fazu takmičenja. Nadam se da ćemo pozitivno iznenaditi, jer znamo da javnost ne očekuje puno od nas", rekao je Đukić.

Desno krilo reprezentacije prognozirao je raspored u Grupi A.

"Francuska je najbolja ekipa na svetu. Oni su apsolutni favoriti u našoj grupu u Krakovu. Makedonci su autsajderi. Oni jesu ekipa koja je pravljena godinama i od koje se očekuje mnogo, ali ako pogledamo našu grupu, Poljake, Francuze i nas, mislim da će Makedonci završiti kao poslednji", naveo je Đukić.

Đukić je ocenio da bi potencialno u negativnom smislu mogla da iznenadi ; selekcija Nemačke.

"Nemci su imali veliki broj pehova sa povredama i ako nekog moram da pomenem, onda mislim da se njima može desiti loš turnir", rekao je on.

Utakmica izmedju Srbije i Poljske igra se sutra od 20.30 u Krakovu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

Rukomet

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve