Nova vest
Rukomet

Utorak, 29.12.2015.

23:53

Rukometaši remizirali sa Rumunijom

Reprezentacija Srbije odigrala je večeras prijateljski meč sa selekcijom Rumunije koja je završena nerešenim rezultatom 30:30 (13:17).

Izvor: ĐN

Autor: ĐN

Default images
rss.org.rs

Najbolji u redovima Srbija bio je Momir Rnić sa osam postignutih pogodaka, jednim više od Darka Dukića i tri više od Nemanje Zelenovića.

S druge strane, Aleksandru Cepregi dao je šest, a po pet puta su se upisali Danijel Bera, Valentin Gionea i Kristijan Feniči.

„Čestitam ekipi Rumunije na fer i dobroj, kvalitetnoj utakmici. Naši momci su pokazali veliku želju i htenje za dobrim rezultatom. Bila nam je nešto slabija odbrana, ali smo uspeli da se vratimo u igru i izjednačimo. Polako se kompletiramo, pristižu i ostali igrači. Preostalo vreme ćemo iskoristiti da se dobro pripremimo i uigramo. Ono što neću tolerisati su isključenja zbog prigovora, jer smo danas zbog toga poklonili 6 minuta protivniku“, rekao je selektor Srbije Dejan Perić.

Rnić, koji je bio najraspoloženiji u napadadu rekao je da je ekipa promašila mnogo zicera.

„Prva kontrolna utakmica koja se završila nerešeno, ali smo se borili do kraja. Promašili smo dosta zicera. Juče smo se kompletirali i sada nam predstoji da se dobro uigramo. Moramo da verujemo u nas da možemo da napravimo dobar rezultat na EP“, dodao je Rnić.

Ajhan Omer, selektor Rumunije znao je koliko je Srbija jaka.

„Vrlo dobra utakmica koja nam znači za pripreme za EP. Svi znamo da je Srbija jak tim. Naša odbrana je bila dobra, kao i golman. Nadam se da ćemo i na EP nastaviti da igramo na ovakvom nivou“, kazao je Omer, a sa njim se usaglasio i Velentin Gijonea.

„Znali smo pre utakmice da nas čeka jak protivnik iz tog razloga smo se fokusirali na igru. Odigrali smo dobru utakmicu i nadam se da ćemo tako i nastaviti“.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

5 Komentari

Podeli:

Rukomet

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve