Nova vest
Rukomet

Utorak, 28.07.2015.

11:09

Ruski reprezentativac pojačao Vojvodinu

Ruski rukometaš Aleksej Rastvorcev pojačao je redove Vojvodine, saznaje sajt 021.rs

Izvor: JT

Autor: JT

Default images
Getty Images

36-godišnji dvometraš koji igra na poziciji levog beka zameniće u timu Uroša Elezovića koji je otišao u katarsku Lahviju.

Reprezentativac Rusije u Vojvodinu stiže iz skopskog Vardara, a prethodno je igrao za Čehovske Medvede i Voronjež.

Za reprezentaciju Rusije Rastvorcev je odigrao 169 utakmica i do prošle godine im je bio kapiten.

Vojvodina je znatno renovirala tim pred novu sezonu u Ligi šampiona i Seha ligi. Pored Rastvorceva, novajlije u timu su pivotmen Goran Trkulja, levi bek Milan Vučković i desno krilo Aleksandar Gugleta. Do početka sezone postoji mogućnost da će u Novi Sad doći i novi golman, pošto Miroslav Kocić karijeru nastavlja u Bešiktašu.

Uz Elezovića, Kocića i Lazovića, ‘crveno-bele’ su ovog leta napustili i Miralem Bećirović, Luka Denić i Boban Živković.

Vojvodinu od nedavno predvodi Nikola Marković koji je došao iz Jugovića, a inače je selektor kadetske selekcije sa kojom će učestvovati na Svetskom prvenstvu u Rusiji u avgustu. Do tada, igrači će biti pod dirigentskom palicom trenera Dragana Kukića, koji će sa Milanom Mirkovićem i kondicionim trenerom Aleksandrom Jovančevićem voditi treninge. Đorđe Ćirković, koji je sa Vojvodinom u poslednje tri sezone osvojio nekoliko trofeja, karijeru nastavlja u rumunskoj Konstanci.

Trostruki prvak Srbije prvu utakmicu u novoj sezoni igraće 26. avgusta sa mađarskim Vespremom u SEHA ligi. U Ligi šampiona. prvi susret ‘crveno-beli’ igraju u Belorusiji sa Brestom u drugoj polovini septembra.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

6 Komentari

Podeli:

Rukomet

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve