Nova vest
Rukomet

Petak, 17.04.2015.

19:05

Juniorke pregazile Kosovo – 40:12

Ženska juniorska reprezentacija Srbije pobedila je selekciju Kosova 40:12 (19:6) u prvom meču kvalifikacija za Evropsko prvenstvo, koje se igraju u Rumuniji.

Izvor: ĐN

Autor: ĐN

Default images
rss.org.rs

Izabranice selektora Vladimira Šimičića su tokom celog meča bile dominantnije u odnosu na vršnjakinje sa Kosova, a najefikasnija na utakmici bila je Mina Petrović sa osam golova, dok su po četiri postigle Aleksandra Vukajlović i Teodora Zdravković.

Utakmica je odigrana bez državnih obeležja, a sledeći meč juniorke Srbije igraju u subotu od 16h sa Rumunijom, dok je u nedelju od 18 sati duel sa Slovačkom.

Dve najbolje selekcije iz grupe ostvariće plasman na Evropsko prvenstvo u Španiji, koje će ove godine biti održano od 23. jula do 02. avgusta.

Selektor Vladimir Šimičić bio je zadovoljan zbog ubedljivog trijumfa, kao i zbog toga što su njegove igračice podelile minutažu.

"Bila je veoma bitna utakmica za nas. Odigrali smo je pod malim pritiskom, znamo svi šta je ova utakmica nosila. Iskoristili smo je da bismo pre svega probali nove varijante, koje ćemo da odigramo sa Slovačkom. Pružio sam šansu svim igračicama kako bi sve igrale i osetile atmosferu", rekao je Šimičić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

32 Komentari

Podeli:

Rukomet

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve