Nova vest
Rukomet

Četvrtak, 19.03.2015.

16:55

"Probleme rešiti unutar tima"

Predsednik RSS Velimir Marjanović pozvao je reprezentativke i selektora da reše spor unutar tima.

Izvor: MN

Autor: MN

Default images
rss.org.rs

On je ocenio da ekipa koja je vicešampion sveta "nema pravo na proizvoljnost".

Četiri najbolje reprezentativke Srbije, Andrea Lekić, Katarina Tomašević, Sanja Damnjanović i Dragana Cvijić saopštile su da neće igrati za Srbiju dok god je selektor Saša Bošković.

"Između srebrnog selektora i srebrnih igračica ne sme biti arbitriranja, a sva otvorena pitanja moraju se rešiti unutar reprezentacije i u interesu reprezentacije. Svaki izlazak iz tog okvira kako god se razrešio nanosi štetu svim akterima, a posebno rukometu", navodi se u saopštenju Marjanovića.

"Kao aktuelni viceprvaci sveta, nemamo pravo na proizvoljnost i unošenje ličnih stavova i otuda vera da će svi akteri, stručni štab, reprezentativke i ostali, postupati u okviru opšteg interesa, a u skladu sa uobičajenim pravilima reprezentacije i celog sportskog sveta. Jedni bez drugih ne bi osvojili medalje te niko izvan njih nije pozvaniji da se u to meša", naveo je predsednik RSS.

Rukometašice Srbije su navele da je debakl na Evropskom prvenstvu u Hrvatskoj bio "kap koja je prelila čašu", kao i da su prelazile preko mnogo problema, "skrivajući i kamuflirajući glavni problem - vođenje sa klupe".

"Činjenica je da je kod svih ostala gorčina nakon Evropskog prvenstva u Hrvatskoj, ali je jedini put za popravak veliki rad i čist pristup junskom baražu za Svetsko prvenstvo, pogotovo ako sam lično posle EP preuzeo svu zajedničku odgovornost na sebe", naveo je Marjanović.

On je na Skupštini RSS u decembru najavio da će otići, a u četvrtak je saopštio da je proces njegovog povlačenja "u proceduri" za novu sednicu skupštine, zakazanu za 24. mart. Marjanović je naveo da će tada preneti svoja ovlašćenja na potpredsednike Saveza.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

5 Komentari

Podeli:

Rukomet

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve