Nova vest
Rukomet

Nedelja, 01.03.2015.

11:35

Peruničić: Iznuđen povratak

Nenad Peruničić rekao je za ’Sport’ da je odlučio da se vrati rukometu zbog teške situacije u kojoj se nalazi Crvena zvezda.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images
Starsport

Legendarni srpski rukometaš registrovan je u 44. godini i već tokom sledeće nedelje mogao bi da ponovo da zaigra.

On je igračku karijeru završio pre šest godina, ali se sada vraća kako bi pomogao ekipi u teškom trenutku i u nastavku sezone biće trener/igrač.

„Takav je trenutak. Razmišljao sam da se reaktiviram i pre tri godine, kada je Zvezda, takođe, bila u lošoj situaciji, ali tada je bio problem da se plati sertifikat. Sada nema nikakvih prepreka, a i sada je težak trenutak. Zato sam se i registrovao, zato čekam licencu za igranje. Pet godina nisam igrao, u normalnim okolnostima o tome ne bih ni razmišljao. Ja sam igračku karijeru završio, ovo je iznuđen potez. Trenutno imam četvoricu mladih igrača, od 18 godina, ostao sam bez oba desna beka, srednjem beku Todoroviću je načet meniskus. U odnosu na jesenji deo, nemam osam igrača. Baš smo u problemu. Imali ozbiljne malere, teške povrede. Registrovan sam zbog malog broja igrača“, rekao je Peruničić.

On kaže da nije potpuno van forme, ali da kondiciono svakako nije na nivou profesionalaca.

„Jedno je trening, drugo je utakmica. Svakako sam u treningu, idem u teretanu, na boks, to praktikujem otkako sam završio karijeru. Rukomet je drugačiji, ima puno promene ritma, treba širina pluća. Moje telo je iskasapljeno povredama, što su donele godine napora. Kondiciono nisam ni blizu ekipi, treba biti realan. Ne mislim da oduzimam minutažu ovim momcima, meni je cilj da stvorim igrača, ali takva je situacija.“

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

20 Komentari

Podeli:

Rukomet

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve