Nova vest
Rukomet

Nedelja, 21.12.2014.

19:40

Norvežanke opet na krovu Evrope

Norveške rukometašice nove su šampionke Evrope, pošto su u finalu Evropskog prvenstva u Mađarskoj i Hrvatskoj pobedile Španiju sa 28:25.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images

Norvežanke su tako na krovu ’Starog kontinenta’ nasledile Crnogorke, a ujedno su osvojile petu titulu u poslednjih 11 godina, a šestu ukupno.

Jedini šampionat na kojem selekcija Norveške nije bila šampion od 2004. godine održan je pre dve godine u Srbiji, kada je poražena od Crne Gore sa 34:31 posle produžetaka.

Norvežanke su se takođe postarale i da se broj osvajača Evropskog prvenstva ne proširi na četiri, pošto su pored njih do sada zlatne bile samo Dankinje tri puta i Crnogorke i Mađarice po jednom.

U borbi za titulu u dvorani „Laslo Pap“ u Budimpešti, Norvežanke i Špankinje su vodile veliku borbu. Prvo poluvreme reprezentacija Španije je dobila sa 12:10, a potom su se Norvežanke probudile i održavale prednost. U samoj završnici su rivalke uspele da im priđu na samo jedan gol zaostatka, ali su boljom završnicom Norvežanke otklonile sumnju.

Najbolja u timu Norveške bila je Korenova sa deset golova, Merkova je dodala sedam, a Solbergova tri. U redovima Španije, Penja je imala deset golova, a Martinova i Kabralova po četiri.

U borbi za bronzu, reprezentacija Švedske je pobedila Crnu Goru sa 25:23.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Podeli:

Rukomet

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve