Nova vest
Rukomet

Utorak, 16.12.2014.

23:55

EP: Sigurne Švedska i Crna Gora

Rukometašice Švedske i Crne Gore ostvarile su sigurne pobede u drugom kolu druge faze Evropskog prvenstva, ali će njihov međusobni susret biti odlučujući.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images

Crna Gora je slavila protiv Holandije sa 31:27, Švedska je bila ubedljiva protiv Slovačke, dok su u jedinom preostalom meču Nemačka i Francuska igrale 24:24.

Zahvaljujući takvim rezultatima, četiri ekipe pred poslednje kolo, koje se igra u sredu, imaju šansu za prolazak dalje.

Šveđanke drže prvo mesto na tabeli sa sedam bodova, jednim više od Crnogorki, dok Holanđanke i Francuskinje imaju po pet. Nemačka i Slovačka su ostale bez ikakvih šansi, pošto imaju bod, odnosno su bez bodova.

U poslednjem kolu, duel Švedske i Crne Gore, od 15.45, odlučiće mnogo, isto kao i Holandije i Francuske, od 20.15. Jedino je susret Nemačke i Slovačke bez ikakvog značaja, a igra se od 18 časova.

Šveđanke je do trijumfa nad Slovačkom predvodila Isabele Gulden sa devet golova, dok je Ida Oden dodala pet. Na drugoj strani, Simona Sarkova je imala sedam pogodaka.

U redovima Crne Gore u trijumfu nad Holandijom posebno se istakla Katarina Bulatović sa deset golova, dok je u poraženom timu Laura Van Der Hajden imala pet pogodaka.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

4 Komentari

Podeli:

Rukomet

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve