Nova vest
Rukomet

Petak, 12.12.2014.

20:15

Srbija posle trećeg poraza ide kući

Reprezentacija Srbije eliminisana je sa Evropskog prvensta u Hrvatskoj i Mađarskoj, pošto je doživela i treći poraz u Osijeku i isto toliko mečeva.

Izvor:

Autor:

Default images

Od izabranica Saše Boškovića bolje su bile Slovakinje 23:21 (11:6), koje su tako stigle do prve pobede i ujedno plasamana u narednu rundu takmičenja.

Viceprvakinje sveta odigrale su odlično prvo poluvreme, posle koga su imale pet golova prednosti, ali su u samom finišu susreta, najviše svojim greškama (pet promašenih sedmeraca), dozvolile Slovakinjama preokret.

Najefikasnija u srpskom timu bila je Dragana Cvijić sa šest golova, dok je Andrea Lekić postigla četiri. S druge strane, Slovačku je
predvodila Lidija Jakubisova sa osam pogodaka.

Srbija je tako ostala bez plasamana u narednu fazu, ali i prve pobede na prvenstvima Evrope od osamostaljenja države.

Poslednje kolo, grupa D Evropskog prvenstva:

Francuska – Crna Gora 20:24 (12:12)
Srbija – Slovačka 21:23 (11:6)

Tabela:
1. Francuska 3 3 0 0 72:54 6
2. Crna Gora 3 2 0 1 70:67 4
3. Slovačka 3 1 0 2 65:60 0
4. Srbija 3 0 0 3 56:72 0

Tok meča:

Za razliku od prethodnih mečeva, naša selekcija je ovoga puta mnogo bolje otvorila susret. Posle dobre odbrane, Andrea Lekić je 'prodala' fintu rivalki i posle lepog solo prodora stigla do gola, da bi Slovakinje uzvratila već u sledećem napadu. Usledili su pogoci Krpežove i Cvijićeve, uz promašaj Andree Lekić sa sedam metara, za vođstvo naše selekcije posle šest minuta igre – 3:2.

Usledilo je nekoliko napada bez gola, a obe ekipe pogađale su okvir gola, čemu je doprinela i agresivnija igra dveju ekipa, uz nekoliko isključenja. Period od tri minuta bez pogotka prekinula je Slovačka, ali su naše devojke najpre preko Lekićeve stigle do nove prednosti, da bi sjajna Cvijićeva sa nova dva pogotka donela najveću prednost našem timu posle 14 minuta igre – 6:3.

Vicešampionke sveta zaigrale su još agresivnije u odbrani posle tajmauta, pa su Slovakinje u narednih deset minuta postigle samo jedan gol. S druge strane, naša selekcija je dobru igru u defanzivi, uz sjajne odbrane Tomaševićeve, uspela da kruniše takođe sjajnom igrom ispred gola protivnica, pa je pet minuta pre odlaska na odmor imala pet pogodaka prednosti. Živkovićeva i Stepanovićeva upisale su se u strelce, dok je Lekićeva nastavila da igra racionalno – 9:4.

Nastavila je Srbija u istom ritmu, da bi Nišavićeva postigla deseti gol za naš tim, posle dve stative u istom napadu. Imale su tada izabranice Saše Boškovića brojčanu prednost, što je novim golom materijalizovala Živkovićeva. Ipak, da Srbija ne ode sa velikom prednošću na odmor pobrinula se Skolkova sa dva odlična šuta za konačan rezultat prvog poluvremena – 11:6.

Drugo poluvreme otvorila je Andrea Lekić svojim novim pogotkom, da bi zatim usledio mali pad u igri našeg sastava. Slovakinje su besprekorno iskoristile igrača više na terenu, jer su za nepuna dva minuta postigle čak tri gola i počele polako da se vraćaju u meč. Naše devojke nisu bile agresivne u odbrani kao u prvih pola časa igre, što protivnice nisu propustile da kazne – 12:9.

Nastavila se loša igra našeg tima, nisu Srpkinje nikako uspevale da postignu pogodak, da bi Cvijićeva novim golom uspela da prekine post. Pivot naše reprezentacije je zatim promašop sedmerac, pa se pad nastavio, a Slovakinje su golom iz kontre i šestim pogotkom Jakubisove uspele da priđu na samo gol zaostatka – 15:14.

Selektor Bošković je reagovao tajmautom, ali su protivnice u sledećem napadu uspešno realizovale sedmerac za izjednačenje, da bi posle novog lošeg napada Srbije Slovakinje stigle do prvog vođstva još od starta meča. Seriju protivnica prekinula je Andrea Lekić, da bi Biljana Bandelij sa dva vezana pogotka sprečila Slovakinje da stvore osetniju prednost – 18:18.

Do kraja susreta napetost je rasla, a nijedna od dveju ekipa nije uspevala da stvori odlučujuću prednost. Odlično za naš tim je bilo to što se Cvijićeva probudila i sa dva vezana gola (ukupno šest) uspela da donese novo vođstvo našem timu. Ipak, posle četvrog promašaja naših devojaka sa sedam metara, Slovakinje dolaze do novog izjednačenja – 21:21.

Činilo se da će Srbija ipak uspeti da zabeleži trijumf potreban za prolaz, ali je Andrea Lekić promašila i pet sedmerac pri ulasku u poslednji minut. Slovakinje s druge strane nisu propustile šansu sa sedam metara, da bi novim golom samo potvrdile pobedu i prolaz u narednu fazu – 21:23.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

85 Komentari

Podeli:

Rukomet

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve