Nova vest
Rukomet

Nedelja, 23.11.2014.

23:37

KPK: Radnički u osmini finala

Rukometašice kragujevačkog Radničkog plasirale su se u osminu finala Kupa kupova.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

One su na domaćem terenu u revanš utakmici šesnaestine finala savladale ekipu rumunskog predstavnika Aleksandrion Kluž sa 24:19 (14:7).

Prvi meč dva kluba u Klužu završen je nerešeno 29:29.

Nošene podrškom oko 1.000 navijača u dvorani Jezero Kragujevčanke su odigrale kvalitetno i sigurno, pa su već na poluvremenu stekle sedam golova prednosti i najavile ubedljiv trijumf.

Iako su Rumunke u nekoliko navrata zapretile da mogu da se vrate u meč, domaće rukometašice pravovremeno su pojačale ritam, tako da zaslužena pobeda nije dolazila u pitanje, a junak susreta, kao i u prvoj utakmici, bila je golman Jovana Risović, koja je imala 17 odbrana.

Najefikasnije u ekipi Radničkog bile su Janjušević sa pet i Radosavljević i Stanisavljević sa po četiri gola, dok je kod gošći Senokiko postigla pet, a Popa četiri.

Milica Danilović kazala je da je izboren zaslužen uspeh protiv snažnog protivnika.

"Posle nerešenog rezultata u Rumuniji, imali smo pritisak, ali smo odbranom uspeli da se izdignemo i napravimo razliku. Čak smo imali luksuz da dugo ne postignemo gol u drugom poluvremenu, ali je Risovićeva bila fenomenalna. Na kraju je razlika od pet pogodaka bila sasvim korektna", kazala je Danilovićeva, dok je Biljana Balać naglasila da je ceo tim ozbiljno pristupio utakmici, bez obzira na povoljan rezultat iz prvog meča.

"U drugom poluvremenu smo se opustile, ali nismo dovele u pitanje prolaz dalje. Veoma mi je drago zbog ovog rezultata, a lagala bih ako bih rekla da je bilo neočekivano", zaključila je Balaćeva.

Na kraju utakmice bilo je i nemilih scena, jer je trener Kluža, frustriran porazom, hteo da se obračuna sa sudijama pre izlaska iz hale. Ipak, ništa nije moglo da pokvari savršeno veče i slavlje u Kragujevcu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

2 Komentari

Podeli:

Rukomet

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve