Nova vest
Rukomet

Sreda, 29.10.2014.

23:11

Perić: Ponos zbog timske igre

Vršilac dužnosti selektora rukometne reprezentacije Srbije Dejan Perić rekao je da je ponosan što je pobeda nad selekcijom Crne Gore izvojevana timskih duhom.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images

Srpski rukometaši slavili su “Pioniru” rezultatom 25:21, u prvoj utakmici grupe 4 kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2016. godine u Poljskoj.

“Pobedili smo kao tim i golovi nisu bili toliko važni. Ponosan sam na igrače, jer su bili u funkciji tima i na tome im čestitam”, izjavio je Perić posle meča.

Perić je odao priznanje i publici koju su, kako je naveo, igrači uspeli da motivišu i probude im impuls za pravo navijanje. Selektor je čestitao selekciji Crne Gore na korektnoj i fer igri istakavši da je utakmica odigrana u pravom sportskom duhu.

Perić je dodao da je Srbija mogla i bolje da odigra, da to nije bio posebno visok kvalitet, ali da je ono što je pružila bilo dovoljno za pobedu.

Ima tu još dosta prostora za napredak, potrudićemo se da neke ‘crne rupe’ zatvorimo. Ne zaboravite da ekipa od maja nije bila na okupu. Najvažnije je da su oni puni želje da pruže nešto zajednički i da ostvare cilj i plasiraju se na Evropsko prvenstvo”, zaključio mje Perić.

Marko Vujin je takođe zahvalio publici na podršci, čestitao Periću na dobroj taktici i crnogorskim rukometašima na korektnoj igri.

U drugom poluvremenu bili smo bolji, iako nismo iskoristili mnogo stopostotnih šansi. Presrećni smo zbog pobede i nadam se nastavku uspešnog niza”, poručio je Vujin i posebno apostrofirao Darka Đukića, najboljeg pojedinca utakmice, “Čestitam mu na fenomenalnoj igri. Trudiću se da budem na visokom nivou na kojem u poslednje vreme, iskreno, nisam bio, jer smo za dve godine promenili tri selektora”.

Đukić je odigrao prvi meč za reprezentaciju posle dve godine.

Zahvalan sam Periću što je imao hrabrosti da me gurne u vatru, a srećan sam što sa ispunio očekivanja i opravdao poverenje. Imali smo kvalitetnu odbranu, pronašli pravu igru i nadam se pobedi i protiv Izraela”, poručio je Đukić.

Kapiten Momir Ilić ocenio je da utakmica nije bila na posebno visokom nivou.

“To se moglo i očekivati, jer se još nismo uigrali. Naravno da bi bilo lepše da je još bilo golova, ali ovo je tek početak. Protiv Izraela idemo na sigurnu pobedu”, poručio je Ilić.

Selektor crnogorske repezentacije Ljubomir Obradović rekao je da je zahvalan posebno publici u Pioniru na, kako je naveo, izvanrednom prijemu crnogorskih rukometaša.

Suvišno je pričati o kvalitetima Srbije. To je odlična ekipa koja je pre samo dve godine bila srebrna na Evropskom prvenstvu. Sada su znali šta hoće u svakom trenutku i zbog toga su ostvarili pobedu”, izjavio je Obradović i takođe pohvalio svoju ekipu, naglasivši da je pred Crnom Gorom svetla budućnost, “Imamo dobar potencijal, ali sada smo imali dosta lopti u autu. Dopustili smo Srbiji da se odlepi i na kraju trijumfuije. Nadam se da ćemo ipak ostati u trci za plasman na Evropsko prvenstvo”.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

4 Komentari

Podeli:

Rukomet

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve