Nova vest
Rukomet

Subota, 06.09.2014.

08:59

Zvezda izbačena iz Superlige!

Rukometni klub Crvena zvezda nije dobio dozvolu za takmičenje u Superligi i u predstojećoj sezoni neće igrati u elitnom društvu.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images

Uprkos naporima Zajednice Superlige i Sportskog društva Crvena zvezda, ’crveno-beli’ nisu ispunili uslove za Superligu.

Kako prenosi „Sport“, Sportsko društvo nije uspelo da postigne dogovor sa igračima kojima se duguje novac i zbog kojih Zvezda nije dobila dozvolu da se takmiči. Zajednica je reprogramirala dugove, produžila rokove mimo svih pravila, ali to nije donelo rešenje po kojem bi Zvezda ostala u Superligi.

Izašli smo u susret, učinili sve ustupke, pod uslovom da se postigne sporazum kojima se duguje novac, ali nažalost, izgleda da to nije urodilo plodom. Nemaju saglasnost igrača kojima se duguje“, rekao je Dragan Jaćović, predsednik Zajednice Superlige, „Sportsko društvo je dalo pismenu garanciju, navelo rok do kada će da izmiri obaveze. Bili smo spremni da to prihvatimo u interesu rukometa prvenstveno. Rok je bio od decembra do 31. maja. Međutim, igrači, po informacijama koje imam, nisu bili spremni da prihvate sporazum. Izgleda nemaju poverenje u ljude iz rukometnog kluba“.

Zvezda trenutno duguje Nikoli Dokiću, Nikoli Šljivančaninu, Urošu Miloševiću, Nemanji Zelenoviću i Stevanu Ćiriću.

Nažalost, Crvena zvezda neće moći da se takmiči ni u Superligi, ni u bilo kojoj drugoj, baš zbog situacije koju imaju sa tim igračima. Po ovome svemu sledi pauza od godinu dana, koliko znam. Istekao je krajnji rok i sve vodi ka tome. Mi smo, kao Zajednica, učinili sve da do ovoga ne dođe. Međutim, nismo sportni ni mi, ni Sportsko društvo Crvena zvezda, ali nešto škripi u odnosu igrača i predstavnika rukometnog kluba“, naglasio je Jaćović za „Sport“.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

121 Komentari

Podeli:

Rukomet

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve