Nova vest
Rukomet

Nedelja, 15.06.2014.

22:12

Rukometašice na Evropskom prvenstvu

Ženska rukometna reprezentacija Srbije izborila je plasman na Evropsko prvenstvo.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Naše rukometašice su u odlučujućoj utakmici 5. grupe kvalifikacija savladal selekciju Slovenije sa 32:25 (18:15), u Nišu.

Izabranice selektora Saše Boškovića završile su kvalifikacije kao drugoplasirane, iza pobednika grupe, ekipe Švedske, a ispred Slovenije i Švajcarske.

Vicešampionke sveta zasluženo su trijumfovale i sada su u prilici da brane 4. mesto na kontinentalnom šampionatu, osvojeno pre dve godine na domaćem terenu u Srbiji.

Igračku karijeru na ovom meču završila je Jelena Erić.

Samo u prvih desetak minuta utakmice Slovenke su bile ravnopravne, ostatak je protekao u mnogo boljoj i sigurnijoj igri domaćina, nošenog sjajnom podrškom sa tribina Čaira.

Nakon što su na odmor otišle sa tri gola minusa, Slovenke su pokušale da se vrate u drugom poluvremenu, medjutim, Srpkinje nisu popuštale. Sve je rešeno kada su Stoiljković, Nišavić i Cvijić serijom 4-0 donele velikih šest golova prednosti u 47. minutu (25:19), pa je reprezentacija Srbije mirno ušla u završnicu ne ispuštajući sigurno vođstvo.

Na kraju je izborena više nego ubedljiva pobeda u meču sa direktnim konkurentom za plasman na šampionat, a prednjačile su Lekić sa devet i Damnjanović sa sedam golova, dok je kod Slovenki najefikasnija bila Irman sa pet.

Srbija: Krpež, Popović 3, Trifunović, Lekić 9(3), Živković 2, Damnjanović 7, Erić, Risović (tri odbrane), Rajović, Tomašević (12 odbrana), Nišavić 4, Milošević 3, Stoiljković 3, Cvijić 1, Lojpur, Dmitrović.

Slovenija: Zec, Krhlikar 2, Gros 5, Mitruševska 2, Hrnčić, Stefanišin (pet odbrana), Lazović-Varlec 4, Marinček (pet odbrana), Irman 5, Koren 1, Gregorc, Barić, Gubernić 1, Petrinja 1, Šon 2, Hrnjić 2.

U prvom meču poslednjeg 6. kola Švedska je na domaćem terenu pobedila Švajcarsku sa 36:17 (18:6).

Konačna tabela: Švedska 10 bodova, Srbija 8, Slovenija 6, Švajcarska 0.

Prvenstvo Evrope za rukometašice biće održano od 7. do 21. decembra u Hrvatskoj i Madjarskoj.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

19 Komentari

Podeli:

Rukomet

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve