Nova vest
Rukomet

Nedelja, 26.01.2014.

17:00

Hrvati bez medalje, Španiji bronza

Reprezentacija Španije osvojila je bronzanu medalju na Evropskom prvenstvu u rukometu, pobedom nad Hrvatskom 29:28.

Izvor: AK

Autor: AK

Default images

"Furija" je blistala u prvom poluvremenu koje je rešila u svoju korist sa tri gola razlike (16:13), ali su Hrvati u nastavku zaigrali bolje i umalo stigli do preokreta.

Ipak, Španci su uspeli da sačuvaju loptu u poslednjih deset sekundi meča i osvoje drugu bronzu u istoriji na EP. "Furija" je aktuelni šampion sveta.

Najzaslužniji za pobedu Španiji bio je Đoan Kaneljas sa osam golova iz deset šuteva, dok je sedam iz osam pokušaja postigao Žulen Agvinagalde. Hose Manuel Sijera je imao 12 odbrana od 38 šuteva ka njegovom golu.

Hrvatsku je predvodio Domagoj Duvnjak sa osam golova iz 12 šuteva, u danu kada je proglašen za najboljeg rukometaša sveta u 2013. godini. Mirko Alilović je ponovo podbacio sa samo tri odbrane, dok je Venio Lozert imao deset na 30 šuteva.

U borbi za šampiona Evrope od 17:30 će igrati aktuelni prvak i domaćin turnira Danska i reprezentacija Francuske, čiji je najbolji igrač Nikola Karabatić proglašen za MVP-ja EP.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

84 Komentari

Podeli:

Rukomet

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve