Nova vest
Rukomet

Subota, 11.01.2014.

12:35

Duvnjak: Jedva čekamo da počne EP

Srednji bek reprezentacije Hrvatske Domagoj Duvnjak rekao je da se od njegovog tima uvek očekuje borba za medalje.

Izvor: SO

Autor: SO

Default images

"Mi igrači jedva čekamo da počne EP i da pokažemo da smo prava reprezentacija koja uvijek puca na najviše. Optimisti smo, nadam se da ćemo preneti četiri boda u drugi krug, a iako se od nas uvek očekuje borba za medalje, videćemo dokle ćemo dogurati“, kaže rukometaš Hamburga.

Hrvatska je u grupi sa Belorusijom, Švedskom i Crnom Gorom.

"Nadam se da ćemo susret s Bjelorusijom otvoriti pobedom, njihov najveći adut je Sjarhej Rutenka, ali vidljivo je da beloruski rukomet ide uzlaznom putanjom. Iako smo u Španiji lagano slavili, siguran sam da će ovo biti drugačija utakmica. Švedska dolazi bez Kima Anderssona, koji je po mom mišljenju njihov najbolji igrač, to je prava reprezentacija koja će imati veliku podršku svojih navijača i igra pravi skandinavski rukomet s brzom kontrom i polukontrom. Crna Gora je izbacila Nemačku u kvalifikacijama, što nije mala stvar, i uvek je neugodno igrati protiv ovakve reprezentacije“, dodaje 25-godišnji Duvnjak.

Analizu svih učesnika predstojećeg EP pročitajte u našoj rubrici "Teme".

Petog januara mogli da se upoznate sa istorijom Evropskih prvenstava u rukometu, a osmog ste se čitali analizu reprezentacije Srbije.

Takođe, imali ste prilike da čitate intervjue sa Žarkom Šešumom i selektorom Vladanom Matićem, a do početka EP čitaćete razgovore sa Rastkom Stojkovićem i Petrom Nenadićem.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

4 Komentari

Podeli:

Rukomet

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve