Nova vest
Rukomet

Nedelja, 22.12.2013.

20:33

"I ova medalja ostvarenje sna"

Rukometašice Srbije ispunjene su ponosom nakon osvajanja srebrne medalje na Svetskom prvenstvu u našoj zemlji, iako su ujedno i tužne zbog poraza u finalu.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Srpkinje su pred skoro 20.000 navijača u beogradskoj Areni poražene od Brazila 22:20, u neizvesnoj završnici i osvojile prvu medalju na SP posle 12 godina.

Kapiten Andrea Lekić ističe da je i ova medalja ostvarenje sna, Sanja Damnjanović tvrdi da su Brazilke bile bolje za nijansu, dok Svetlana Ognjanović ističe da je ovo savršen kraj reprezentativne karijere.

"Zahvaljujući publici pokazale smo ono najbolje što možemo. Zato su ovi trenuci najlepši u mom životu. Tužna sam što nismo osvojile zlato, ali istovremeno i presrećna, jer smo toliko toga učinile za srpski rukomet", rekla je Lekićeva nakon meča.

Presrećna srebrom bila je Ognjanovićeva koja je odigrala poslednji meč za Srbiju.

"Svakome bih poželela da karijeru žavrši finalom Svetskog prvenstva, a i vreme je da se povučem”, rekla je nasmejana Svetlana Ognjenović novinarima posle finala, “Drago mi je što smo osvojili srebro, žao mi je što nismo zlato, ali je Brazil bio bolji od nas”, rekao je Ognjanovićeva.

Članica idealnog tima prvenstva Damnjanovićeva se posebno zahvalila publici.

"Hvala, hvala publici, svih ovih dana su bili fenomenalni. Presrećne smo, malo boli, ali ovo je veliki uspeh. Bile su bolje za nijansu, suđenje ne želim da komentarišem, ali to je sport”, rekla je Damnjanovićeva.

Selektor Bošković priznao je da su Brazilke bile za nijansu bolje, da bi dodao da mu je jedino žao što Svetlana Ognjenović završava karijeru.

"Ostaje žal zbog Cece što nismo uzeli zlato, jer bi ona na taj način stavila zlatnu tačku na karijeru, ali i ovako je dobro", poručio je Bošković.

Brazilski selektor Marten Sobak naglasio je da je njegov tim ostvario najveći uspeh u istoriji i ocenio da je utakmica odigrana u fantastičnoj atmosferi prepune Arene.

"Napravili smo još jedan korak. Uspeli smo da pobedimo u finalu i izdržimo ogroman pritisak srpske publike. Veoma sam srećan, jer jedina neevropska reprezantacija koja je uspla da osvoji titulu svetskog prvaka", rekao je Sobak.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

36 Komentari

Podeli:

Rukomet

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve