Nova vest
Rukomet

Sreda, 18.12.2013.

22:48

"Pobeda koju će Srbija pamtiti"

Srpska rukometašica Dragana Cvijić rekla je da će svi dugo pamtiti pobedu nad Norveškom u četvrtfinalu Svetskog prvenstva.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images

Srbija je u beogradskoj „Kombank areni“ pobedila Norvešku sa 28:25 i tako se plasirala u polufinale šampionata, čiji je domaćin.

„Osećam se fenomenalno, uspele smo da u četvrtfinalu izbacimo svetskog i olimpijskog šampiona. Šta god da bude dalje ja sam ponosna na svoju ekipu. Presrećna sam, ovu pobedu će Srbija dugo pamtiti“, rekla je Cvijić.

Kapiten srpskih rukometašica Andrea Lekić istakla je da je ponosna na svoju ekipu što je eliminisala olimpijskog i svetskog šampiona.

Čuda su moguća, san traje. Imamo samopouzdanje od samog početka takmičenja, a danas smo još i rasporedili moć na svakoj poziciji i delu terena. Ne mogu da opišem kako se osećam“, istakla je Andrea Lekić.

Katarina Krpež je istakla da je srpska selekcija pokazala da vredi.

Utakmica je bila fantastična. Pokazale smo da stvarno vredimo, da smo tim. Dale smo maksimum i sada idemo dalje“, rekao je Krpež.

Levi bek Sanja Damnjanović rekla je da reprezentacija Srbije ne sme da bude euforična pred polufinalnu utakmicu.

Znale smo da možemo da ih dobijemo i dobro je što smo gubile pa se vratile, jer su Norvežanke mnogo opasne. U nastavku takmičenja moramo da budemo što manje euforične, nema stajanja, igraćemo srcem kao i do sad“, rekla je Damnjanovićeva.

Srbija će u petak igrati u polufinalu Svetskog prvenstva sa Poljskom, takođe u Beogradu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

26 Komentari

Podeli:

Rukomet

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve