Nova vest
Rukomet

Sreda, 11.12.2013.

23:33

Bošković: Ovaj tim je naše blago

Selektor ženske rukometne reprezentacije Srbije Saša Bošković rekao je da je meč njegove ekipe i Danske na Svetskom prvenstvu bio dostojan finala.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

„Kao što preksinoć nismo tugovali posle poraza od Brazila, tako večeras nećemo se puno radovati zbog pobede. Mi se spremamo za osminu finala i to je to. Mislim da je publika koja je došla večeras u Čair i pored malih ekrana zadovoljna", rekao je Bošković.

Ženska rukometna reprezentacija Srbije pobedila je u sredu u Nišu selekciju Danske sa 23:22 (12:12) u četvrtom kolu Svetskog prvenstva.

Bošković je kazao da ekipa i posle ove utakmice ima "rezervu", kao i da igračice imaju veliku želju.

"Vi ne možete da zamislite kakva je to želja. Ja to nisam doživeo, a dugo godina sam u sportu, u rukometu. Iz te velike želje, videli ste večeras, tih zadnjih 10 sekundi Filipović je šutnula. Trudimo se da smanjimo broj grešaka, trude se i devojke. Treba i vi da im pomognete. Njih podržite. Ako nešto imate, kažite meni. Imam sjajne devojke, počev od kapitena do najmlađe Jovane Risović“.

On je podsetio da Srbija do prošle godine nije pobeđivala na velikim takmičenjima.

"Nikoga nikada nije pobedila na evropskim prvenstvima. Mi smo prošle godine napravili veliki rezultat, pa smo možda zaintrigirali naciju. Ova repezentacija će sigurno igrati još šest-sedam godina zajedno. To je blago i treba da ih sačuvamo", rekao je Bošković.

Na pitanje koga bi voleo u osmini finala, selektor Srbije je naveo da bi voleo da izbegne Holandiju.

„Nama one ne odgovaraju jer su nas četiri puta do sada pobedile. Koreja ili Francuska, nebitno", rekao je Bošković.

Selektor Danske Jan Pitlik saglasio se sa Boškovićem da je meč bio dobar.

"Bili smo bolji u prvom poluvremenu, ali smo u nastavku poklekli. Ovo je meč za odrastanje moje ekipe i priprema za Svetsko prvenstvo gde smo mi domaćini. Verujem da možemo da pobedimo Brazil sa dva gola razlike".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

18 Komentari

Podeli:

Rukomet

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve