Nova vest
Rukomet

Sreda, 11.12.2013.

14:47

Rukometaši Partizana za Nevenu

Rukometaši Partizana odigrali su dve utakmice u Žitorađu da bi pomogli Neveni Janković, kojoj je potrebna hitna operacija zbog problema sa plućima.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images

Nevenina pluća rade samo 20 odsto, zbog čega joj je potrebna operacija, a taj zahvat košta 120.000 evra.

Da bi do operacije došlo, Neveni je potrebno još 30.000 evra. Ostatak su prikupili meštani Žitorađe, njene komšije, a sada su im se pridružili i ’crno-beli’, koji su u mesto uverili da nadomak Niša otišli su dve ekipe, kadetima i prvim timom.

Na obe utakmice hala je bila puna, a navijanje kao da se igra Liga šampiona, a rezultat duela između Žitorađa i Partizana bio je drugom planu.

Sa 16-godišnjom devojčicom kojoj je neophodna pomoć imali su čast da se upoznaju igrači Partizana. Iako samo preko video poruke, ostvarila se povezanost zbog koje su igrači oba tima odlučili da sa akcijama ne stanu sve dok Nevena ne ozdravi.

Nevena boluje od cistične fibroze, koja joj je dijagnostikovana kada je imala šest meseci. Njena plućna bolest je napredovala godinama, u početku je samo noću primala terapije kiseonikom, a sada i tokom čitavog dana.

U proteklih godinu dana imala je tri pogoršanja, zbog kojih je bila hospitalizovana i intravenozno primala antibiotike. Sada joj pluća rade samo 20 odsto od ukupne mogućnosti i hitno joj je potrebno presađivanje.

U Srbiji se te operacije ne vrše, tako da je transplantacija u Beču jedina mogućnost. Ta operacija košta 120 000 evra, a neophodno je uraditi je što pre. Lekari u Beču kažu da se već kasni, ali garantuju da ona ima dobre šanse.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

5 Komentari

Podeli:

Rukomet

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve