Vranjes novi selektor rukometaša

Upravni odbor Rukometnog saveza Srbije (RSS) imenovao je na elektronskoj sednici Ljubomira Vranješa za novog selektora muškog državnog tima.

Izvor: B92, Tanjug
Podeli

Osim Vranješa, kandidat za selektora Srbije bio je i Vladan Matić.

Kako B92 saznaje, jedan od prvih poteza novog selektor biće razgovor sa jednim od najboljih srpskih rukometaša Petrom Đorđićem, bekom Flensburga čiji je Vranješ trener. Đorđić dugo nije reprezentativac Srbije, iako je reč o odličnom levom beku.

Osim trenerske karijere, Vranješ je kao igrač bio reprezentativac Švedske. Vranješ ugovor sa Flensburgom ima do 2017. godine, a reprezentaciju će voditi paralelno.

"Između dva kandidata koja su pokazala veliku volju i hrabrost da pomognu rukometnoj reprezentaciji da se kroz preostale dve kvalifikacione utakmice plasira na Evropsko prvenstvo u Danskoj, članovi Upravnog odbora odlučili su elektronskim glasanjem da između dva sjajna profesionalca, ipak to bude Ljubomir Vranješ", istakao je predsednik RSS-a Velimir Marjanović.

On će na selektorskoj funkciji zameniti Veselina Vukovića koji je otišao nakon poraza od Austrije i remija u kvalifikacijama za EP. Iz RSS navode da će se o daljem radu muške seniorske reprezentacije odlučivati u zavisnosti od planova i programa nacionalnog tima.

Obojica kandidata i pre proglašenja istakli su da bi reprezentaciju vodili i nakon kvalifikacija, i da su imali gotovo iste poglede, planove i ciljeve što se državnog tima i srpskog rukometa tiče.

Novog selektora reprezentacije u narednom periodu očekuju dve kvalifikacione utakmice za EP u Danskoj 2014, prva 12. juna sa selekcijom Rusije, a druga 16. juna 2013. godine sa Bosnom i Hercegovinom.

Reprezentacija Srbije trenutno je treća u svojoj Grupi 7, sa pet bodova, ispred nje su selekcije Rusije i Austrije, dok se selekcija Bosne i Hercegovine nalazi na četvrtom mestu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.