Nova vest
Rukomet

Nedelja, 18.11.2012.

17:00

Partizan ispustio pobedu

Rukometaši Partizana izgubili su u niškom “Čairu” meč petog kola A grupe Lige šampiona od francuskog Monpeljea sa 32:29.

Izvor: MJ

Autor: MJ

Default images

Monpelje je tako stigao do prvog trijumfa ove sezone, dok su "crno-beli" propustili priliku da se približe plasmanu u TOP16 fazu rukometne Lige šampiona.

Rukometaši Partizana u sledećem kolu, koje se igra 25. novembra, gostuju u Monpeljeu.

Monpeljea je zbog afere oko klađenja igrača, veći deo sezone, nastupao bez najboljeg rukometaš Nikole Karabatića i Dragana Gajića, što se odrazilo na igre francuskog kluba.

Francuzi su u Beograd stigli u subotu, ali bez prtljaga koje je ostao na pariskom aerodromu, pa su na meču nastupili u belim dresovima Partizana.

Gosti su bolje otvorili meč i ubrzo stigli do tri gola prednosti, ali su rukometaši Partizana uspeli da se povrate, a zatim i stignu do prednosti, međutim, na odmor se otišlo sa nerešenim rezultatom 17:17.

Slična igra viđena je i u nastavku, Francuzi su ponovo prvi stigli do vođstva, Partizan je uzvratio i izjednačio, a zatim i poveo. Petnaest minuta pre kraja utakmice "crno-beli" su imali dva gola prednosti, ali zatim je usledila katastrofalna završnica i pad u igri Partizana. Ovo opuštanje iskoristio je Monpelje, i izjednačio na 29:29. Ni tajm-aut trenera Brkovića nije uspeo da razbudi igrače Partizana, koji u poslednjih deset minuta meča nisu uspeli da zatresu mrežu protivnika. Monpelje je u završnici postigao još tri gola i tako stigao do svoje prve pobede ove sezone. Utakmica je završena rezultatom 32:29.

Najefikasniji igrač na utakmici bio je rukometaš Monpeljea Dragan Gajić, koji je postigao 12 golova, kod Francuza još su se istakli Tež, koji se šest puta upisao u listu strelaca, dok je Karabatić postigao gol manje.

U ekipi Partizana po sedam golova zabeležili su Ilić i Radivojević , dok su Maksić i Mitrović postigli po tri.

Posebno treba istaći i odlične partije golmana, kako Partizanovog Radanovića, tako i Monpeljeovog Robina.

Uprkos nevoljama sa opremom rukometaši Monpeljea odlično su otvorili meč. Prvi se u listu strelaca upisao upravo Karabatić, zatim je usledila još jedna brza kontra i gol Gajića. Posle tri minuta Francuzi su poveli sa 4:1 i bili bez promašaja. Prednost gostiju sa dva gola smanjio je Mitrović 4:3. Monpelje golovima Teža i Karabatića ponovo stiže do tri gola prednosti, međutim rukometaši Partizana zbili su redove i posle odličnih odbrana stigli na samo gol zaostatka. Partizan se u sledećem napadu izborio za igrača više, pošto je isključen Teže. Izjednačenje "crno-belima" donosi Ilić 7:7.

Posle kontre Ilića, Partizan prvi put u meču stiže do vođstva od 8:7, međutim golovima Metličića i Karabatića Francuzi vraćaju prednost 9:8. Pri rezultatu 9:9 Radanović je zaradio žuti karton, sudije su pokazale na sedmerac, a Gajić je bio precizan, pa Monpelje ponovo vodi 10:9. Partizan je već u sledećem napadu izjednačio, a onda je usledio obračun golmana. Šutirali su na gol i rukometaši Monpeljea i rukometaši Partizana, ali su golmani dva kluba pokrivali sve uglove, pa je mreža neko vreme ostala netaknuta. Seriju dobrih odbrana prekinuli su rukometaši Partizana, koji posle dva vezana napada vode sa 12:10. Strelci su bili Milošević i Ilić, a trener Monpeljea bio je primoran da zatraži taj-aut.

Posle konsultacije sa trenerom Monpelje je uspeo da izjednači 14:14, međutim već u sledećem napadu Karabatić je napravio prekršaj, pa je isključen na dva minuta. Partizan je odlično iskoristio igrača više i golovima Miloševića i Marsenića stigao do 16:14, ali tada je dvominutnu suspenziju zaradio Žujović. Rukometaši Partizana odlično su se odbranili sa igračem manje, i primili samo jedan gol, zahvaljujući dobrim odbranama Radanovića. Gol za "crno-bele" postiže Maksić, pa Partizan stiže do dva gola prednosti, ali Žujović, ponovo, pravi prekršaj, pa će domaćini prvo poluvreme završiti sa igračem manje. Do kraja prve deonice Monpelje je uspeo da izjednači, pa se na odmor otišlo pri rezultatu 17:17.

U nastavku je usledilo nekoliko dobrih odbrana oba golmana, a prvi gol u drugom poluvremenu postiže najefikasniji rukometaš Monpeljea Dragan Gajić. Gol Malmagra doneo je Francuzima dva gola prednosti 20:18. Seriju gostiju prekinuo je Maksić. Tež je ponovo povisio prednost Monpeljea, ali tada "crno-beli" stižu do prvog sedmerca na utakmici. Sedmerac je izveo Radivojević, međutim nije bio precizan, ali je zatim uhvatio odbijenu loptu i postigao gol. Maestralni Ilić ponovo je smanjio prednost Francuza, a izjednačenje, posle isključenja Metličića, donosi Radivojević 23:23.

Novi sedmerac za Monpelje iznudio je Tež, a reprezentativac slovenije Gajić, ponovo je bio precizan. Međutim, tada su se razigrali rukometaši Partizana, prvo je precizan bio Radivojević, a zatim Tež pravi faul u napadu, pa Ilić postiže gol iz konte. Partizan tako stiže do prvog vođstva u drugom poluvremenu 27:25. Karabatić je smanjio prednost "crno-belih", ali već u sledećem napadu Radivojević je iznudio sedmerac i ovog puta bio precizan. Isti igrač novim pogotkom donosi dva gola prednostio za Partizan 29:27. Usledilo je nekoliko neuspešnih napada, pa je trener "crno-belih" zatražio tajm-aut. Po povratku na teren, rukometaši Partizana, ponovo, nisu iskoristili priliku da stignu do tri gola prednosti, umesto toga Ilić pravi prekršaj nad Gajićem, a sudija pokazuje na sedmerac. Najefikasniji igrač Monpeljea bio je precizan, a zatim posle neuspelog napada Partizana, doneo izjednačenje svom klubu 29:29.

Rukometaši Partizana nisu uspeli da iskoriste ni peti napad, a odbrana Radanovića sprečila je Monpelje da stigne do vođstva. Ipak, to nije bilo dovoljno, pošto "crno-beli" ni posle šest minuta nisu uspeli da postignu gol, dok je Monpelje bio uspešniji i dva minuta pre karaja utakmice vodi sa 31:29. Trener Partizana bio je primoran da zatraži tajm-aut. Ni pauza nije pomogla rukometašima Partizana, pošto Francuzi stižu na tri gola prednosti. U poslednjem napadu Radovanović je iznudio sedmera, ali ga nije iskoristio pa je Robin zabeležio novu odbranu, a rukometaši Monpeljea prvu pobedu ove sezone 32:29.

Rezultati utakmica 5. kola u Grupi A rukometne Lige šampiona:

Nedelja:
Hamburg - Flensburg 30:28 (13:15)
Partizan - Monpelje 29:32 (17:17)

Subota:
Ademar Leon - Čehovski medvedi 22:29 (10:14)

Tabela:
1. Hamburg 5 4 1 0 9
2. Čehovski medvedi 5 3 1 1 7
3. Flensburg 5 2 2 1 6
4. Monpelje 5 1 1 3 3
5. Ademar 5 1 1 3 3
6. Partizan 5 1 0 4 2

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

24 Komentari

Podeli:

Rukomet

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve