Nova vest
Rukomet

Sreda, 19.09.2012.

17:46

Đurković: Očekujem puno navijača

Generalni sekretar RSS Đurković rekao je da očekuje pune hale na Evropskom prvenstvu za rukometašice, čiji domaćin će naša zemlja biti u decembru.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images

Đurković je to izjavio povodom početka prodaje karata za šampionat, koji će biti održan u Beogradu, Nišu, Novom Sadu i Vršcu.

Posle Evropskog prvenstva za muškarce dobili smo organizaciju Evropskog prvenstva za žene. Bilo je 11 kandidata, a Evropska rukometna federacija dodelila je nama jer je prošlo takmičenje ocenjeno kao najbolje i najuspešnije“, rekao je Đurković na konferenciji za novinare.

U ovom trenutku, kompleti za šampionat mogu da se kupe sa 20 odsto popusta, kao i pojedinačne karte, čija je najmanja 600 dinara.

Očekujem da će biti mnogo navijača iz Norveške, Francuske, Danske, kao i Mađarske, Hrvatske, Makedonije i Rumunije“, rekao je Đurković.

Počasni član Evropske rukometne federacije (EHF) Jan Tuik, koji se sa saradnicama poslednja tri dana bio u inspekciji, istakao je da se lepo oseća jer je ponovo u Srbiji i da se sada suočava sa novom, starom situacijom.

Naš zadatak je da još poboljšamo kvalitet. Potpisali smo ugovore sa 70 medijskih kuća koje pokrivaju 121 državu. Ovaj šampionat će u većem delu biti prenošen i van Evrope“, rekao je Tuik.

Prošlo Evropsko prvenstvo gledalo je oko milijardu i po ljudi, a EHF očekuje istu gledanost imati i naredni šampionat.

Organizatori su najavili da će jedina promena u odnosu na Evropsko prvenstvo za rukometaše biti što se utakmice u Beogradu neće ugrati u „Pioniru“, već samo u „Areni“.

Evropsko prvenstvo za rukometašice održaće se od 4. do 16. decembra.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

Rukomet

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve