Nova vest
Rukomet

Subota, 15.09.2012.

09:43

Sezona kreće bez rukometaša Zvezde

Nova sezona u Merkur osiguranje Superligi Srbije počinje ovog vikenda, a na terenu će se naći rukometaši i rukometašice.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images

Titule brane rukometaši Partizana i rukometašice Zaječara, a na startu je vidljivo odsustvo Crvene zvezde.

Zbog dugova, ’crveno-beli’ nisu preseljeni u niži rang, ali imaju rok do srede da reše problem oko papirologije.

Na sastanku u Ministarstvu omladine i sporta sa Predragom Peruničićem, državnim sekretarom za sport, čelnici RSS, direktor Zajednice i direktor Superlige nisu mogli da pronađu zajednički jezik sa čelnicima ’crveno-belih’, pa je dogovoreno da Zvezda dobije još jednu šansu. Da bi se takmičio u Superligi, klub iz Ljutice Bogdana mora da prihvati dugovanja prethodnika tog kluba.

Svi ostali klubovi u obe konkurencije imaće težak posao da svrgnu Partizan i Zaječar sa trona. ’Crno-beli’ su ponovo obezbedili učešće u Ligi šampiona, pa će se boriti na tri fronta, ali ovoga puta imaju dužu klupu i nešto iskusniji tim.

Bekovska linija nam je ojačana i imaćemo veći broj igrača u opticaju. Smanjenjem lige nemamo prostora za previše kalkulacija, od starta mora da se krene na pobede“, istakao je Aleksandar Brković, trener tima iz Humske, „Odbranili smo trofej Superkupa, ali želimo da zadržimo i preostala dva pehara. Borba za titulu i Kup će nam biti prioritet, a trudićemo se da ostvarimo i neku pobedu u Ligi šampiona“.

Šampion u prvom kolu ide na noge Kolubari, koja uvek želi da izbori plasman u Evropu. Nekoliko timova ima iste ambicije, pre svega kragujevački Radnički i Metaloplastika, dok se za Vojvodinu očekuje da opet bude u samom vrhu. Novosađani su prošle godine bili jedini konkurenti Partizanu za prvo mesto, a ove godine takođe imaju ozbiljan i iskusan tim.

Trostruke osvajačice duple krune opet bi trebalo laganim korakom da stignu do titule, iako je tim pretrpeo tektonske promene. Zaječar je letos napustilo čak 11 igračica, ali su stigla velika pojačanja iz nacionalnih selekcija Španije, Hrvatske i Rumunije.

Jagodina će se, kao i uvek, potruditi barem da diše za vratom nedodirljivim Zaječarkama. Četa Zorana Ivića je ostala bez nekoliko rukometašica, ali su u klub stigle Živkovićeva, Bartošićeva, Milanovićeva i Nikolićeva.

Superliga za rukometaše, prvo kolo
subota, 15. septembar
Napredak – Vojvodina 17.00
PKB – Vrbas 18.30
Metaloplastika – Rudar 18.30
Radnički – Crvenka Jafa 19.00
Kolubara – Partizan 19.30
Železničar 1949 – Zaječar 19.30

Superliga za rukometašice, prvo kolo
subota, 15. septembar
Naisa – Crvena zvezda 17.30
BMS Milenijum – Bačka Palanka-Nopal 19.00
Železničar – Radnički Svilajnac 19.00
Zaječar – Radnički 19.00
nedelja, 16. septembar
Radnički 1949 – Knjaz Miloš 17.00
Maks sport – Jagodina 20.00

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

27 Komentari

Podeli:

Rukomet

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Tenis

Miracolo

Za sve one koji nisu pratili protekle noći okršaj Novaka Đokovića i Luke Nardija u Kalifornijskoj pustinji desilo se – čudo!

Zoran Kecman

12:35

6 d