Nova vest
Rukomet

Petak, 14.09.2012.

10:45

"Rukomet najuspešniji srpski sport"

Branko Gardašević želi da knjigom "Razvoj rukometa u Srbiji" afirmiše ovaj sport kao jedan od najuspešnijih u ovom području.

Izvor: NS

Autor: NS

Default images

Profesor Fakulteta sporta i fizičkog vaspitanja rekao je da je rukomet najtrofejniji srpski sport, ako se prebroje pojedinci koji su osvajali medalje na velikim sportskim takmičenjima.

"Knjiga se bavi rukometom od njegovog nastanka u Srbiji 1920. godine do danas. Želeo sam da pokažem da imamo dugu tradiciju, koja ne počinje od 40-ih godina prošlog veka kada je osnovan Savez, već traje gotovo 100 godina".

Profesor Gardašević istakao je da su se kao najbolji izdvojili Veselin Vujović sa pet medalja i Svetlana Kitić, koja je zvanično proglašena za najbolju rukometašicu u prošlom veku, i da je ovaj sport godinama veoma uspešan.

On je naglasio i da ima oko 90 rukometaša i rukometašica sa medaljama sa velikih sportskih takmičenja i da su zato najbrojniji među nosiocima nacionalnog priznanja.

"U knjizi su prezentirani najznačajniji podaci o klubovima i pojedincima koji su u svojim sredinama ostavili poseban trag, a u posebnom delu prikazani su medjunarodni rezultati reprezentativnih selekcija", rekao je Gardašević i dodao da su "obrađene i nove forme - rukomet na pesku i mini rukomet", rekao je Gardašević.

Naučna monografija "Razvoj rukometa u Srbiji" za sada može da se kupi samo na Fakultetu sporta i fizičkog vaspitanja, a zvanično će biti predstavljena u oktobru na Sajmu knjiga u Beogradu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

2 Komentari

Podeli:

Rukomet

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve