Nova vest
Rukomet

Sreda, 12.09.2012.

16:48

Bolt neće tražiti pozivnicu za SP

Najbrži čovek na svetu Juseil Bolt rekao je da neće tražiti specijalnu pozivnicu za trku na 100 metara na Svetskom prvenstvu 2013. godine u Moskvi.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images

Bolt je istakao da će tu pozivnicu prepustiti sunarodniku Johanu Blejku, aktuelnom svetskom šampionu na 100 metara, a da će svoje mesto na šampionatu pokušati da izbori na jamajčanskim kvalifikacijama.

I Bolt, koji je trijumfovao u Dijamantskoj ligi u disciplini 100 metara, i Blejk imaju pravo na specijalnu poziciju po pravilima Međunarodne atletske federacije, ali je broj pozivnica po zemljama ograničen na samo jednu u toj disciplini.

Mislim da je Blejk zaslužio tu pozivnicu time što je osvojio titulu na prošlom Svetskom prvenstvu“, rekao je Bolt, „Naravno, ja bih svakako trčao na 100 metara u kvalifikacijama na Jamajki“.

S druge strane, Bolt je rekao da će Atletska asocijacija Jamajke doneti odluku o tome ko će dobiti pozivnicu na 200 metara. I Bolt, svetski i olimpijski šampion, i pobednik Dijamantske lige Nikel Ašmid imaju pravo na pozivnicu, a da ne moraju da se takmiče u kvalifikacija.

Bolt je trčao na jamajčanskim olimpijskim kvalifikacijama na 100 i 200 metara i u obe trke je poražen od Blejka. Ipak, kada je bilo najvažnije, na Olimpijskim igrama u Londonu, osvojio je zlata u obe discipline, a potom je predvodio štafetu Jamajke do svetskog rekorda na 4x100 metara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

4 Komentari

Podeli:

Rukomet

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Tenis

Miracolo

Za sve one koji nisu pratili protekle noći okršaj Novaka Đokovića i Luke Nardija u Kalifornijskoj pustinji desilo se – čudo!

Zoran Kecman

12:35

6 d