Nova vest
Rukomet

Petak, 03.02.2012.

09:42

Isaković: Srebro ne rešava probleme

Legenda srpskog rukometa Mile Isaković rekao je da srećan evropskim srebrom naše reprezentacije kao da je on učestvovao u uspehu.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images

“Momci su ostvarili izuzetan uspeh, niko se tome nije nadao. Moramo da ih pustimo da uživaju u onome što su postigli, biće vremena za analize”, rekao je Isaković.

Isaković, ipak, naglašava da ovaj uspeh ne znači da je situacija u našem rukometu idealna.

Plašim se da ćemo iza medalje početi da sakrivamo sve loše strane našeg rukometa. Mnogo problema još ostaje da se reši. Ovo srebro nije temelj za sledeće uspehe, ali je veliki podsticaj. I dalje nemamo prepoznatljiv stil na kome bismo mogli da baziramo igru na takmičenjima u sledećih 10-15 godina”, istakao je Isaković.

Šampionska generacija iz osamdesetih znala je recept za kontinuitet u osvajanju odličja.

Medalja na Evropskom prvenstvu će imati značaj samo ako se u aprilu ostvari plasman na Olimpijske igre i ako se u Londonu osvoji medalja. Kako to ostvariti, pitajte stručni štab i ljude koji vode naš rukomet. Potreban nam je dugoročan plan. Francuzi su još devedesetih krenuli da grade tim koji je prethodnih godina pokorio planetu u više navrata”, naglasio je Isaković.

Legendarno krilo iz Šapca ističe da takav sistem kod nas ne postoji.

Pogledajte Miku Hansena. Njega su od malih nogu projektovali da bude zvezda, prošao je kroz sve danske selekcije. Znalo se tačno šta treba da zna u desetoj, a šta u 15. ili 20. godini. U Srbiji nema takvog rada sa mlađim kategorijama”, istakao je Isaković i dodao, “Imamo razloga za optimizam. Napokon smo shvatili da samo odbrana donosi medalju. Više nije važno ko je izmislio koju, da li jednu reprezentaciju karakteriše 6-0, 5-1 ili 3-2-1. Rezultat se postiže samo dobrom odbranom, nebitno koja je u pitanju. Defaniziva u našem timu funcioniše dosta dobro, neka nam to bude osnova za dalji rad”.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Podeli:

Rukomet

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve