Nova vest
Rukomet

Četvrtak, 02.02.2012.

17:16

"Hrvati bi izginuli u Beogradu"

Potpredsednik Rukometnog saveza Hrvatske Zoran Gobac izjavio je da bi hrvatski navijači izginuli da su došli na polufinalnu utakmicu EP sa Srbijom u Beogradu.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

"Imali smo sastanak s EHF-om i Rukometnim savezom Srbije i dogovoreno je da svi koji imaju ulaznice moraju da uđu u dvoranu. Žao nam je što naši navijači nisu mogli da pređu preko granice, ali mi nismo državna bezbednost ili policija. Uostalom, meni je drago što naša deca nisu prešla granicu jer bi neki i izginuli tamo".

On je dodao da bi hrvatski rukometaši sigurno napustili teren da je umesto Žarka Šešuma sa tribina pogođen Ivano Balić i da bi to bio "kraj najružnijeg šampionata na kojem su svi poklekli pred rezultatom".

"Najružniji šampionat", kako je rekao Gobac, inače je bio i najposećeniji u istoriji.

Gobac je optužio hrvatske novinare da su remetili idilične odnose u ekipi i pokušali da posvađaju savez sa navijačima.

"Zašto Slavenu Biliću ne sastavljate tim?! Zato što tamo menadžeri plaćaju novinare. Toga ovde nema. Imate dosta vremena da izabarete sastav za London, ali ne zaboravite da tamo može da se prijavi 14, a ne 16 igrača", poručio je novinarima Gobac i dodao da će im Savez omogućiti da upišu školu za trenere.

Selektor Hrvatske Slavko Goluža, koji se takođe nije baš istakao odmerenim izjavama, rekao je da je zadovoljan učinkom reprezentacije na nedavno završenom EP, gde su "kauboji" osvojili bronzanu medalju.

"Radije bih pobedio Srbiju u onoj utakmici, nego da sam u finalu osvojio medalju protiv bilo koje reprezentacije. Na neutralnom terenu ne bismo izgubili, nažalost, ne pobeđuje uvek bolji".

Rukometna reprezentacija Srbije osvojila je srebrnu medalju na EP, a u polufinalu je savladana selekcija Hrvatske.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

159 Komentari

Podeli:

Rukomet

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve