Nova vest
Rukomet

Nedelja, 29.01.2012.

08:51

Stanojević: “EHF hvali Novi Sad”

Predsednik Rukometnog saveza Vojvodine Zoran Stanojević rekao je da je EHF dao najvišu ocenu organizaciji mečeva Evropskog prvanstva u Novom Sadu.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images

Stanojević, koji je bio direktor dela takmičenja koje je odigrano u glavnom gradu Vojvodine, rekao je da su na račun organizatora ovih dana od čelnika EHF stizale samo reči hvale.

Mi smo se maksimalno potrudili da uslovi budu isti za sve reprezentacije koje su igrale u Novom Sadu, a još nekoliko nedelja pre početka prvenstva novosadska hala „Spens“ bila je u potpunosti spremna za jedno ovako veliko takmičenje“, rekao je Stanojević.

Prema njegovim rečima, ne računajući Beogradsku arenu, „Spens“ je imao daleko najbolje uslove za organizaciju Evropskog prvenstva, jer ima najveći kapacitet i prateću infrastrukturu koja u potpunosti zadovoljava potrebe velikih sportskih priredbi.

On je kao primer naveo prostorije pres centra u kojima je radilo više od stotinu akreditovanih novinara i koji je, za razliku od ostalih hala, imao jako dobru vezu sa tribinama gde borave novinari, samim terenom i takozvanom miks zonom gde su igrača davali izjave posle susreta.

Što se samog grada tiče, svi učesnici prvenstva koji su igrali u Novom Sadu istakli su da im je bio jako prijatan boravak, uslovi smeštaja i da nose jako dobre utiske, a kruna svega bio je prijem kog gradonačelnika kojem su se svi rado odazvali“, rekao je Stanojević.

Predsednik RSV je rekao da je ružnu sliku na odličnu organizaciju prvenstva bacio incident u Novom Sadu u kojem su posle utakmice sa Francuskom napadnuti navijači iz Hrvatske, ali su se svi složili da organizator nije mogao da spreči incidente, jer su se dogodili van grada.

Incident je za svaku osudu. Unutar hale tokom prvenstva nije zabeležen nijedan incident, niti je bilo ko od stranih gostiju doživeo bilo kakvu neprijatnost. Rukomet dolaze da gledaju čitave porodice i ovaj sport nije poznat po ispadima te vrste. Zato mi je posebno žao što je do ovoga došlo“, rekao je Stanojević.

Prema njegovim rečima, dobra organizacija prvenstva, ali i dobar rezultat srpske rukometne reprezentacije, doprineli su da se pojave novi sponzori koji su zainteresovani da ulažu u razvoj tog sporta, koji je poslednjih godina u Srbiji bio u stagnaciji. Stanojević je ocenio je da će, bez obzira što je rukomet uvek imao dobru bazu u mestima u Vojvodini i da do danas nije splasnuo entuzijazam vrhunskih stručnjaka u tim sredinama, dolazak sponzora mnogo značiti za pravljenje novih igrača, popularizaciju sporta i povratak publike na rukometne terene.

Mi u Rukometnom savezu smo sve podredili ovom Evropskom prvenstvu, od selekcije igrača do organizacije i drago mi je da je reprezentacija napravila takav uspeh“, rekao je Stanojević i podsetio da u Srbiji u decembru 2013. sledi i Svetsko prvenstvo za rukometašice, za koje će u Savezu primeniti isti recept.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

7 Komentari

Podeli:

Rukomet

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve