Nova vest
Rukomet

Subota, 28.01.2012.

12:32

Šešum propušta finale EP

Rukometni reprezentativac Srbije Žarko Šešum neće moći da nastupi u finalu Evropskog prvenstva protiv Danske u nedelju u "Beogradskoj areni".

Izvor: AK

Autor: AK

Default images

Šešum je u petak veče, na poluvremenu polufinalne utakmice protiv Hrvatske, pogođen u oko, kada je jedan navijač pokušao da pogodi selektora Hrvatske.

Selektor Srbije Veselin Vuković je potvrdio da je Šešum dobro, da neće biti posledica po njegovo oko, ali da će ostati još dva-tri dana u bolnici.

"Najviše od svega želimo da Šešumu bude dobro. Kako smo saznali, povreda nije tako ozbiljna kako se činilo u prvi mah. Prednja komora oka mu je napunjena krvlju i to je za njega prilično bolno, ali neće imati posledice. On će zbog toga ostati u bolnici još dva-tri dana", rekao je Vuković.
Šešum je pogođen u oko na poluvremenu polufinalne utakmice sa Hrvatskom. Jedan navijač reprezentacije Srbije plastičnom flašom gađao je selektora Hrvatske Slavka Golužu, ali je pogodio našeg igrača.

Rukometni reprezentativci, stručni štab i osoblje reprezentacije Srbije posetili su Šešuma na Vojnomedicinskoj akademiji u Beogradu. Lekar reprezentacije Milan Babić takođe je potvrdio da je Šešum završio učešće na Evropskom prvenstvu, ali se nada da će biti na finalu u "Beogradskoj areni".

"Žarko ima povredu desnog oka izazvanu udarcem metalnim predmetom. Radi se o kontuziji oka i ogrebotini na rožnjači. On će ostati na terapiji, mora da miruje i ne može da igra, ni da bude u hotelu. Nova kontrola je zakazana za nedelju, kada će se znati da li će moći bar da bude na tribinama i podrži saigrače u finalu", rekao je Babić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

204 Komentari

Podeli:

Rukomet

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve