Nova vest
Rukomet

Četvrtak, 12.01.2012.

08:48

Stanić: "Uspeh bi bilo finale“

Golman rukometne reprezentacije Srbije Darko Stanić izjavio je da bi za njega bio uspeh kada bi ekipa igrala u finalu Evropskog prvenstva u Beogradu.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images

Srbija počinje takmičenje na Evropskom prvenstvu 15. januara, utakmicom sa Poljskom, a u sredu je u Beogradu u poslednjem pripremnom meču savladala Češku sa 26:21.

"Prva utakmica sa Poljskom je najvažnija. Sigurno da od nje zavisi kako ćemo krenuti. Možemo da dobijemo veliko samopouzdanje, možemo da ga izgubimo. Videćemo šta će biti. Idemo od utakmice do utakmice. Svakako bi za mene bio veliki uspeh da igramo u finalu Evropskog prvenstva“, rekao je Stanić.

Stanić je istakao da su pripreme odlično prošle i da sada u završnici ekipa treba da se osveži kako bi što bolje ušla u prvu utakmicu. Na meču sa Češkom Stanić je bio jedan od najzapaženijih u reprezentaciji Srbije i nije krio zadovoljstvo što je ekipa dobro igrala, a on dobro branio.

"Nismo znali kako ćemo da odigramo sa Češkom. Bili smo zabrinuti kako će sve da krene. Međutim, mislim da smo bli odlični i u odbrani i u napadu. Imali smo padova, ali to je normalno i dozvoljeno“, rekao je Stanić.

Golman rukometne reprezentacije Srbije naglasio je da je važno što je ekipa pokazala da ima disciplinu u samoj igri, da zna šta hoće i da je igrala na rezultat.

"Publika nas je podržala, naročito u drugom poluvremenu. Osetila je šta možemo da odigramo, šta možemo da damo na Evropskom prvenstvu. To nam je puno značilo“, rekao je Stanić.

Stanić je dodao da nije mogao da proceni u kakvoj je formi, jer dugo nije imao ozbiljnu utakmicu na kojoj je branio svih 60 minuta.

"Insistirao sam da me puste da branim ceo meč, da vidim koliko mogu da održim koncentraciju. Imao sam i ja padove, ali imamo još nekoliko dana da ispravimo sve nedostatke“, rekao je Stanić, koji je u odličnoj formi prošlu polusezonu branio za makedonski Metalurg.

Srbija će se na Evropskom prvenstvu takmičiti u Grupi A, u Beogradu, sa selekcijama Poljske, Danske i Slovačke.

Evropsko prvenstvo održaće se od 15. do 29. januara u Beogradu, Nišu, Novom Sadu i Vršcu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Podeli:

Rukomet

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve