Nova vest
Rukomet

Utorak, 12.07.2011.

19:14

Siudad Real je postao Atletiko

Jedan od najdominantnijih i najtrofejnijih rukometnih klubova u Evropi u poslednjih 20-ak godina, Siudad Real zvanično postao Atletiko iz Madrida.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Siudad Real i zvanično je prestao da postoji od utorka 12.jula 2011.godine. Na radost velikog broja ljubitelja rukometa u Madridu, ovaj klub je promenio ime i lokaciju, pa će se u budućnosti zvati Atletiko Madrid i igrati svoje mečeve u glavnom gradu Španije.

Problemi sa finansiranjem kluba primorali su predsednika trostrukog prvaka Evrope, Dominga Dijaza da premesti klub u Madrid, gde je Atletiko svojevremeno imao rukometnu sekciju, i čak svojevremeno imao i važnu ulogu i dosta uspeha u domaćem prvenstvu.

Sada, selidbom „Siudada“ Atletiko odmah dobija učesnika Lige šampiona, koji ima izuzetno jak tim, koji sa klupe predvodi legendarni Talant Dušebajev. Tu su Šterbik, Abalo, Entrerios, Dinar, Fernandez, Parodno, Aginagalde...

Siudad Real je u periodu kada je igrao u Kastilja La Manči, osvojio i 5 titula prvaka Španije, 3 kupa Kralja...

Od 2011.godine, klub se zove „BM Neptuno“ i igraće svoje mečeve u „Palasio de Deportes“ u Madridu u prepoznatljivim crveno-belim dresovima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

4 Komentari

Podeli:

Rukomet

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve