Nova vest
Rukomet

Utorak, 25.01.2011.

23:14

Vuković: "Drago mi je zbog pobede"

Selektor rukometne reprezentacije Srbije Veselin Vuković izjavio je da mu je drago što je njegova ekipa pobedila Argentinu.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Vuković je dodao da se Argentina "pokazala kao ozbiljan protivnik."

Srbija je pobedila Argentinu sa 26:25 (15:13), u poslednjem meču u Grupi 2 i u četvrtak u 20.30 u Kristijanstadu igraće sa Norveškom za deveto mesto na Svetskom prvenstvu.

"Mučili smo se, ali smo pobedili. Drago mi je zbog trijumfa, jer su Argentinci pokazali da su vrlo ozbiljna ekipa. Dobili su Švedsku, a od Poljske su poraženi sa golom razlike. Shvatili smo na početku da smo bolji. Javili su se opet oni strahovi iz prošlosti, ali mislim da smo konacno počeli da ih prevazilazimo", rekao je Vuković koji je čestitao Argentincima na dobroj utakmici, a svojim igračima na dobroj igri u odbrani.

Rukometaš Srbije Momir Ilić naglasio je da je utakmica sa Argentinom bila teška.

"Na kraju smo uspeli da u završnici osvojimo dva boda. Mogu biti zadovoljan sa nekim stvarnima, ali nam je nedostajao pristup od samog starta. Moramo od početka to da steknemo, da idemo u svaki meč da pobedimo i spremamo se za Evropsko prvenstvo, koje će brzo doći", rekao je Ilić.



Prema njegovim rečima, u poslednjoj utakmici na šampionatu ekipa treba da pruži maksimum i da se pobedom oprosti od ovog takmičenja.

Reprezentativac Srbije Ivan Stanković smatra da je najvažnije što je njegova ekipa pobedila.

"Bilo je vrlo teško na nekoliko utakmica kada smo odigrali dobro, ali izgubili. Danas nismo igrali sjajno, a trijumfovali smo. Najvažniji je rezultat. Bilo je važno dobiti utakmicu i stvoriti samopouzdanje", rekao je Stanković.



Selektor Argentine Eduardo Galjardo ocenio je da je njegova ekipa odigrala dobro u odbrani, ali da nije pronašla način da pobedi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

7 Komentari

Podeli:

Rukomet

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve