Nova vest
Rukomet

Nedelja, 23.01.2011.

23:22

Vuković, Venta, igrači: "Sreća..."

U izjavama posle poraza od Poljske i selektor Vuković i igrači kao razlog poraza navode manjak sreće.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Srbija je u subotu ostala bez šanse da se bori za medalju, a u nedelju, za razliku od nesigurne igre protiv Švedske, odigrala je bolje, ali ostala i bez šanse da se bori za mesto koje vodi na OI u Londonu. Nakon meča, svi, počev od selektora VUkovića, preko igrača, do selektora Poljske, Bogdana Vente, navode i sreću kao faktor koji je odlučio ishod ovog meča:

Veselin Vuković selektor Srbije:

- Čestitam mom kolegi Bogdanu pobedu. Mi smo odigrali jako dobru utakmicu. Bilo je to vrlo težak mecč vih 60 minuta. Nemam šta da zamerim igračima, jer su se borili izvanredno. Sreća u poslednjim sekundama utamice odlučila je pobednika.

Bogdan Venta, selektor Poljske:

"Mi smo vrlo srećni, što ne mogu da kažem za mog kolegu Vuka. Postigli smo gol 15 sekundi pre kraja meča. Bila je to teška utakmica. Imali smo iskustvo teških utakmica protiv Danske i Švedske, a sreća nam se osmehnula.

Alem Toskić:

"Maler primili smo gol u poslednjim sekundama .Medjutim, opet kada pogeldamo rezultat, mozda je i zaslužena pobeda Poljske. Vratili smo se posle minus 5, ali nismo imali sreće. Zaista, utučeni smo. Pokazalo se da u poslednjih 10 minuta gubimo utakmice.



Nenad Vučković:

" Mogu da kažem da smo po prvi put na ovom šampionatu uspeli da se vratimo posle minus 5. Na kraju, jednostavno kada dobro odigramo utakmicu, onda nemamo sreće. Šta je tu je. Moramo da se borimo protiv Argentine da pobedimo i čekamo ostale rezultate u grupi i za koje mesto ćemo igrati.

Marko Vujin:

- Stvarno ne znam sta da kažem. Protiv najjačih svetskih reprezentacija 45 minuta igramo fantastično, a onda se desi pad. Mislim da dosta treba da radimo da bi na evropskom prvenstvu u Srbiji izgledali moćno. U jednom trenutku pomislio sam da ćemo pobediti, medjutim, dobili smo isključenje, primili nesrećno gol, i nismo stigli ni da izvedemo loptu.

Darko Stanić:

"Mislim da je najpoštenije bilo da se utakmica završi nerešenim rezultatom. Celu utakmicu ekipe su se vraćale u utakmicu i vodile sa ponekoliko golova razlike. Na kraju meča, u samoj zavrsnici primili smo gol. Kako smo izvukli nerešeno protiv Hrvata, tako nam se sada vratilo. Nismo imali sreće, i ja bih čestitao selekciji Poljske".



Poslednju utakmicu u drugoj fazi Srbija igra u utorak protiv Argentine.Izabranicima Veselina Vukovića u ovom trenutku nedostižna su prva tri mesta u grupi, a za četvrtu poziciju još se bore sa Hrvatima. Da bi ih prestigli, naši najbolji rukometaši moraće u poslednjem kolu ubedljivo da pobede Argentinu i da se nadaju trijumfu Poljaka nad Hrvatima.

Samo ako se te dve stvari "poklope" Srbija će u doigravanje za plasman od 5. do 8. mesta. U suprotnom, sledi joj igranje za raspodelu pozicija od 9. do 12, što je bio slučaj pre dve godine na Mondijalu u Hrvatskoj.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

49 Komentari

Podeli:

Rukomet

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve