Nova vest
Rukomet

Petak, 21.01.2011.

15:26

Ilić: "Šveđani nisu Danci"

Srbija u subotu od 18.15h počinje drugu fazu na šampionatu sveta duelom protiv domaćina.Selektor se pribojava suđenja, Ilić smatra da "nisu na nivou Danske".

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Selektor Veselin Vuković smatra da bi Švedska u subotu mogla da ima pomoć sudija."Teško je reći igračima da u subotu neće imati nepristrasno sudjenje. Nadam se da ćemo uspeti da učinimo sve što je do nas da Švedjanima zagorčamo život", rekao je Vuković, koji kaže da je dobro što se njegovi izabranici već na startu druge faze sastaju sa domaćinom SP.

On je podsetio da je Srbija imala već tokom prvenstva situaciju veoma sličnu sutrašnjem meču, pošto je duel sa Dancima u Malmeu odigran u atmosferi kao da je protivnik našeg tima domaćin. Danski navijači ispunili su dvoranu u Malmeu, koji je od njihove prestonice Kopenhagena udaljen samo 20 kilometara.

"Tu utakmicu izgubiili smo ubedljivo, sa osam golova razlike, ali mislim da smo iz nje izvukli dosta pouka", smatra Vuković i dodaje da je taj meč pokazao da naši reprezentativci "čak i u atmosferi koja nije bila prijateljska mogu da odigraju na vrhunskom nivou 50 minuta".

Predvodnik "belih orlova" ocenio je da Švedska ima kvalitetnije pojedince u sastavu od Danaca, ali prema njegovim rečima, naš rival iz prve faze "ubedljivije deluje kao ekipa".

"Naš sledeći protivnik podiže formu iz meča u meč na prvenstvu. Činjenica je da njihov najkvalitetniji igrač Kim Anderson nije odigrao na prepoznatljivom nivou u dosadašnjim utakmicama", istakao je Vuković, koji smatra da je glavni adut Srbije u sutrašnjem okršaju čvrsta odbrana.

On je podsetio da su Srbi odlično obavili defanzivne zadatke u meču protiv veoma jake reprezentacije Hrvatske, primetivši da su "uživali u odbrani".

"Svoja zapažanja sa tog meča preneo sam igračima. Znao sam, takodje, da će nas taj duel, bez obzira na ishod, mnogo istrošiti. Ko zna šta bi se tek desilo da je jučerašnja utakmica sa Rumunima nešto odlučivala", napomenuo je Vuković.

Bek Momir Ilić, takodje, očekuje da će značajan faktor u narednom meču biti sudije i brojna domaća publika.

"Mislim da Švedjani nisu u rangu Danaca. S druge strane, mi imamo još dosta prostora za napredak. Ukoliko budemo odigrali kao pre dva dana protiv Hrvata, možemo do pobede", zaključio je Ilić.

Utakmica Srbija - Švedska igra se u subotu od 18.15 časova u dvorani "Arena" u Malmeu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

70 Komentari

Podeli:

Rukomet

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve