Nova vest
Rukomet

Subota, 08.01.2011.

21:53

Uspešna provera rukometaša - 39:27

Rukometaši Srbije pobedili su Austriju sa 39:27 (23:11) u poslednjoj proveri pred Svetsko prvenstvo u Švedskoj od 13. do 30. januara.

Izvor: SO

Autor: SO

Default images

Najefikasniji u taboru ’orlova’ bio je Marko Vujin sa devet pogodaka, dok je Žarko Šešum postigao sedam.

Srbija je tako sa pozitivnim skorom okončala pripremni period – tri pobede (Rusija, BiH i Austrija) i dva poraza od Tunisa.

Ekipa selektora Veselina Vukovića veoma agresivno počela je meč u Sportskom centru „Voždovac“ i već na samom startu stvorena je velika prednost.

U tom periodu briljirao je golman Stanić, pa je Srbija već na poluvremenu vodila sa 12 golova razlike i tako rešila pitanje pobednika.

Levi bek Žarko Šešum bio je zadovoljan posle pobede u generalnoj probi pred SP:

Dobili smo poslednje dve pripremne utakmice, što nam je i bio cilj. Naravno, osim toga smo želeli i da isprobamo neke stvari. Pojedine smo odradili kako treba, neke zahtevaju još rada, ali raduje nas borbenost koju smo prikazali. Mogla je pobeda da bude i ubedljivija, ali nije loše savladati ovom razlikom respektabilnu ekipu kao što je Austrija“.

Reprezentacija Srbije nalazi se u grupi C sa Alžirom, Australijom, Hrvatskom, Danskom i Rumunijom. Šešum kaže da igrači ne žele da se razmeću izjavama.

„Ponavljamo se svakim danom – govorimo da ćemo biti borbeni, to možemo da obećamo i to je stvarno tako. Nemamo ni osnova da pretimo, niko ne sme ni da se potceni ni da se preceni, krenućemo od Alžira i nadam se da ćemo se plasirati u drugi krug“.

’Orlovi’ takmičenje počinju 14. januara utakmicom sa Alžirom.

Srbija: Marjanac četiri odbrane, Pribak 2/3, Šešum 7/10, Vujin 9(2)/13, Nikčević 0/1, Ćurković 1/1, Toskić 5/5, Stanić devet odbrana i sedmerac, Ilić 3/3, Marković 4/5, Pejanović osam odbrana, Prodanović 3/4, Stojković 3/3, Rnić 0/2, Vilovski, Vučković 0/2, Mitrović, Stanković 2/4.
Austrija: Bauer tri odbrane, Fulzer 1/4, Kainmiler 0/1, Božović 3/7, Vos 2/3, Abadir 0/1, Majer 2/4, Marinović šest odbrana, Silađi 4/11, Poš 2/2, Vlčinski 2/2, Johum 0/3, Fride 2/5, Šlinger 6/9, Vagesrajter, Veber 3/6.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

38 Komentari

Podeli:

Rukomet

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve