Nova vest
Rukomet

Petak, 07.01.2011.

22:26

Vuković: "Obećavam požrtvovanost"

Trener rukometne reprezentacije Srbije Veselin Vuković u izjavi za “Večernje novosti” kaže da može da obeća jedino borbenost pred SP u Švedskoj.

Izvor: SO

Autor: SO

Default images

“Nema govora o medaljama i ne obećavamo nikakve plasmane, ali momci će se sigurno boriti za svaku loptu, što su i pokazali na kontrolnim utakmicama”.

Poslednju proveru pred put u Malme ‘orlovi’ će imati u subotu, kada u Sportskom centru “Voždovac” (20.15h) igraju sa Austrijom. Ulaz je slobodan. Svetsko prvenstvo u Švedskoj održava se od 13. do 30. januara.

U pripremnom periodu srpska reprezentacija upisala je pobede nad Rusijom (37:33) i Bosnom i Hercegovinom (39:26), a izgubila je dva puta na gostovanju u Tunisu (34:30, 26:24).

“Austrija nam je prilika za pozitivan bilans, mada je rezultat potpuno u drugom planu. Bitno je da uđemo u pravu formu do prvog meča protiv Alžira. Protiv Bosanaca se video napredak u igri, dobro smo odrađivali brz centar i kontranapad. Odbrana nam je sve bolja, ali moramo da sredimo neke detalje”, izjavio je levi bek Momir Ilić.

Posle duela sa Austrijom, selektor Veselin Vuković odlučiće se za 17 igrača koji putuju na SP u Švedskoj. Jedan će otići kao rezerva, a postoji mogućnost da povređeni Mladen Bojinović ide kao 18. opcija.

Reprezentacija Srbije nalazi se u grupi C sa Alžirom, Australijom, Hrvatskom, Danskom i Rumunijom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

3 Komentari

Podeli:

Rukomet

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve