Nova vest
Rukomet

Subota, 11.12.2010.

20:13

Rumunija prejaka, Srbija bez pobede

Rukometašice Srbije završile su takmičenje na Evropskom prvenstvu u Danskoj i Norveškoj bez pobede.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Srbija je u trećem kolu A grupe poražena od Rumunije rezultatom 40:28 (21:14) i zauzela je poslednje mesto u njoj.

Pred meč sa Rumunijom izabranice Duška Milića su imale šanse za plasman dalje u slučaju pobede od bar tri razlike, ali su sve nade o tome raspršene već na polovini prvog poluvremena.

Prvi put na šampionatu ’starog kontinenta’ u Danskoj i Norveškoj rukometašice Srbije su na startu meča sa Rumunijom uspele da ostvare dva gola prednosti kada su povele sa 3:1. U prvih nekoliko minuta meča napad naših igračica je odlično funkcionisao, kao i Katarina Tomašević na golu i vrlo brzo su, najviše zahvaljujući odličnim golovima Andree Lekić, vodile sa 5:3.

Iako se očekivalo da će srpske rukometašice nastaviti u istom ritmu, usledio je povratak Rumunki i nekoliko minuta se igralo gol za gol, sve do rezultata 7:7, pre nego što su naše protivnice napravile seriju od 6:0. Naše igračice su u nekoliko navrata uspele da priđu na četiri gola prednosti, ali su zahvaljujući njihovoj nesigurnosti u napadu Rumunke uspevale da vrate prednost na šest golova, sa kojom su i otišle na odmor.

Od početka drugog poluvremena Rumunke su krenule ofanzivno i održavale su prednost, a potom ga i povećavale. U 40. minutu Rumunija je vodila sa do tada maksimalnih deset golova prednosti, a baš tada je naša reprezentacija pretrpela veliki udarac, pošto je Lekićeva povredila članak desne noge i morala je van terena.

Naše rukometašice su u nekoliko navrata uspevale da nagoveste povratak, ali su jedino uspele nekoliko puta da smanje zaostatak na sedam golova. Nekoliko minuta pre kraja Rumunke su vodile sa čak i 13 golova razlike, a jedino što su srpske igračice uspele da urade je da do kraja zaostatak smanje na 12 razlike za konačnih 40:28.

Najefikasnija igračica na utakmici bila je Kristina Georgijana Neagu sa sedam golova, dok je u redovima Srbije šest golova postigla Katarina Krpež. Lekićeva se pet puta upisala u strelce, dok su po tri gola postigle Biljana Balać i Jelena Nišavić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

40 Komentari

Podeli:

Rukomet

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve