Nova vest
Rukomet

Četvrtak, 25.11.2010.

18:01

Srbija i zvanično domaćin EP 2012.

Predsednik Evropske rukometne federacije (EHF) Tor Liam i prvi čovek RSS Velimir Marjanović potpisali su u Beogradu ugovor o organizaciji EP 2012. godine.

Izvor: LB

Autor: LB

Default images

Srbija je tako i zvanično postala domaćin kontinenatalnog prvenstva za rukometaše, pošto je prethodno na Kongresu EHF 2008. godine dobila organizaciju tog takmičenja.

Čelnici EHF i RSS, takođe, su potvrdili da će utakmice biti igrane u četiri grada - Beogradu, Nišu, Novom Sadu i Vršcu. Predsednik EHF istakao je da je zadovoljan dosadašnjom saradnjom sa RSS.

"Za EHF Evropsko prvenstvo je najznačajniji događaj i zato se nadamo da će završne pripreme proteći u najboljem redu", rekao je Liam.

Generalni sekretar EHF Mihael Viderer izrazio je zadovoljstvo dugom i uspešnom saradnjom EHF i RSS na sportskom, političkom i poslovnom planu.

"Nadam se da će do žreba za EP u junu 2011. godine sve pripreme za organizaciju tog takmičenja biti završene", rekao je Viderer.

Predsednik RSS Marjanović istakao je da je zvanično potpisivanje ugovora ne samo svečanost, već i velika odgovornost.

"Dobijanjem organizacije Evropskog prvenstva i potpisivanjem ugovora obavezali smo se da ćemo biti domaćini najboljeg šampionata koji je do sada održan", rekao je Marjanović i podsetio da je, pored podrške države, najveća pomoć stigla upravo od EHF.

"Nadam se da će Srbija, RŠ i četiri grada domaćina u januaru 2012. poslati svetu najlepšu sliku, koju će putem televizije moći da gleda oko milijardu i po ljudi", rekao je Marjanović.

Državni sekretar za sport Slaviša Zlatanović izjavio je da je Ministarstvo omladine i sporta prepoznalo prvenstvo Evrope kao takmičenje od velikog značaja za našu zemlju.

"Ministarstvo je dalo punu podršku organizaciji tog šampionata, kako bi ono bilo organizovano na najvišem mogućem nivou, a Srbija pokazala svetu svoje najlepše lice", rekao je Zlatanović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

9 Komentari

Podeli:

Rukomet

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve