Nova vest
Rukomet

Sreda, 15.09.2010.

17:44

"Srbija ima volju za SP 2013."

Predsednik Svetske rukometne federacije Hasan Mustafa izjavio je da u Srbiji postoji dobra volja da se organizuje Svetsko prvenstvo 2013. za rukometašice.

Izvor: LB

Autor: LB

Default images

Mustafa, koji se nalazi u dvodnevnoj radnoj poseti Beogradu, razgovarao je na tu temu i sa predsednikom Olimpijskog komiteta Srbije Vladom Divcem i ministarkom omladine i sporta Snežanom Samardžić Marković. Mustafa je prilikom svoje posete Svetlani Kitić uručio priznanje za najbolju rukometašicu svih vremena.

"Došao je taj trenutak da gospodin Hasan Mustafa, predsednik Svetske rukometne federacije dođe u Beograd i da se pokloni pred najboljom rukometašicom svih vremena, najboljom rukometašicom sveta, veka - kako me već zovu", izjavila je Kitićeva.

Predsednik IHF uručio je Svetlani Kitić pehar i značku za najbolju igračicu svih vremena.

"Pokušaću sa ovim priznanjem da nateram ljude da malo više razmišljaju o ženskom rukometu, o ženskom sportu. Sa loptom znaju da igraju i žene. Drago mi je da je Hasan Mustafa bio ovde i da možda lobira da Svetsko prvenstvo za rukometašice 2013. godine bude kod nas", rekla je Kitićeva. 



"Drago mi je, osećam se prelepo. Divno je danas biti deo ove priče. Ja sm to podelila sa mojim roditeljima sa mojom decom, sa najbližima. Najbolji moji prijatelji su bili ovde. Šta još da kažem – Srbijo budi ponisna što imaš 'Cecu internacionale'", rekla je Kitićeva.

"Pričalo se o tome šta mogu da urade Ministarstvo i Rukometni savez na popularizaciji rukometa, pre svega ženskog rukometa. Teme su bile i akcije koje će imati Rukometni savez uz podršku IHF-a i želja Svetske rukometne federacije da 2013. godine Srbija bude domaćin Svetskog prvenstva za žene", rekao je pomoćnik ministra odmladine i spoorta Goran Kreclović.

Prema njegovim rečima, ministarka je predsedniku IHF objasnila koje su aktivnosti Ministarstva u promociji sporta i rukometa kao jednog od najpopularnijih sportova.

"Ministarka je takođe zamolila Mustafu da preko našeg nacionalnog saveza uputi i zvaničan zahtev gde će se onda uz pomoć Vlade Republike Srbije i samog Ministarstva doneti odluka o domaćinstvu Srbije", rekao je Kreclović.

On je istakao da bi organizacija još jednog velikog rukometnog takmičenja u Srbiji bila "velika injekcija rukometu i ženskom sportu uopšte".

"Želeo bih da Srbija dobije organizaciju Svetskog prvenstva za rukometašice 2013. godine. To bi bio neki normalan sled, pošto će Srbija biti domaćin Evropskog prvenstva za rukometaše 2012. godine", rekao je Kreclović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

5 Komentari

Podeli:

Rukomet

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve