Nova vest
Rukomet

Nedelja, 15.08.2010.

23:29

Kadeti u polufinalu EP

Mladi rukometaši Srbije plasirali su u za polufinalni deo Evropskog prvenstva za kadete pobedom nad selekcijom Danske sa 29:25 (15:12) u Podgorici.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images

Kadeti Srbije su održali pravi javni čas samouverenim Dancima, koji su na kraju utakmice i priznali da se nikada tako nemoćno nisu osećali na nekoj utakmici.

Stručni štab srpske reprezentacije, sa iskusnim Slobodanom Jokanovićem na čelu, do tančina je prostudirao igru svog protivnika.

Već u sedmom minutu utakmice na semaforu je stajalo 4:1 za Srbiju, a izuzetno agresivna odbrana ’orlića’ nije dozvoljavala Dancima da ometano šutiraju niti da izgrađuju akcije. Razlika se iz minuta u minut povećavala i u 19. minutu je već bilo 12:8.

Napad je bio maksimalno disciplinovan: strpljivo su građene akcije, koje su najčešće realizovali pogocima pivotmen Vučićević i bekovi Golubović i Krsmančić. Uspešno je sprečeno najjače oružje Danaca – kontranapad, a jedini gol iz kontranapada Radovanović je primio u drugom minutu utakmice. Rezultat 15:12 na kraju prvog poluvremena delovalo je ohrabrujuće na fanatično borbene srpske igrače.

U drugom poluvremenu Danci su samo na momente pokazali zašto ih svi ubrajaju u najozbiljnije kandidate za najsjajnije odličje. Srpski kadeti su povećavali prednost iz minuta u minut da bi u 54. minutu stvorili nedostižnu prednost od šest golova ( 27:21).

U ponedeljak je na prvenstvu slobodan dan, koji će našim kadetima dobro doći da se odmore i pripreme za dalja iskušenja. U drugu fazu takmičenja prenose se dva boda, a u novoformiranoj grupi Srbija igra protiv Hrvatske u utorak od 20, a zatim protiv Švedske u sredu u isto vreme.

Srbija – Danska 29:25 (15:12)
Srbija: Radovanović 19 odbrana, Tomić, Vanja Iilć 3 (1), Stanojčić 3, Pavić 2, Minić, Vučičević 7, Andrejević, Radenković, Stefan Ilić 1, Golubović 8, Crnoglavac, Krsmančić 5, Perović.
Danska: Fris, P.Larsen, Elebe 1, Kalstrup, M.Larsen 3, Langerhus 10, Bugi, Jensen, Lente, Bage 4, Serensen 2, Pilgard 1, Kristijansen 1, Nilsen i Veaver 2.
Isključenja: Srbija 2 minuta, Danska 4 minuta.
Sedmerci: Srbija 1-1, Danska 1-1.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

17 Komentari

Podeli:

Rukomet

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve