Nova vest
Rukomet

Četvrtak, 12.08.2010.

23:23

EP: Kadeti Srbije uspešni na startu

Rukometna kadetska reprezentacija Srbije, uspešno je započela takmičenje na Evropskom prvenstvu u Crnoj Gori.

Izvor: NK

Autor: NK

Default images

U prvoj utakmici, "orlići" su ubedljivo savladali selekciju Rusije 34:26 (19:15) i tako istakli ozbiljnu kandidaturu za plasman u drugu fazu takmičenja.

Najefikasniji u našem timu bili su Golubović sa devet i Vanja Ilić sa šest pogodaka.

Na prvom meču na prvenstvu Evrope za kadete Srbija je pružila fantastičnu partiju. Izuzetno čvrsta odbrana 6-0 i odličan napad krasio je igru naše reprezentacije u prvom poluvremenu, o čemu svedoči postignutih 19 golova.

U nastavku su Rusi prišli na dva gola zaostatka, ali su tada puleni trenera Jokanovića pokazali da im je odbrana 6-0 najače oružje. Sa nekoliko kontranapada koje su realizovali u 51. minutu Srbija je imala maksimalnih 11 razlike (32-21).

„Sigurno da pobeda na startu znači jako veliki stimulans za ono što nas očekuje u nastavku takmičenja. Mislim da smo se jako dobro pripremili za ekipu Rusije sa podacima koje smi imali o njima, momci su sve ispoštovali što smo se dogovorili u svlačionici. Ali već pola sata posle utakmice smo Ruse zaboravili i okrećemo ćemo se narednoj utakmici sa Slovacima koje je za nas mnogo važnija od ove, jer pobeda nas vodi u TOP 8 i direktan plasman na Svetsko prvensto u Argentini naredne godine“, rekao je selektor Srbije Slobodan Jokanović.

U drugom meču grupe "B" u kojoj se nalazi naša reprezentacija, Danska je savladala Slovačku 30:23. U petak od 20 časova Srbija igra protiv Slovačke.

Srbija - Rusija 34-26 (19-15)

Srbija: Radovanović 16 odbrana, Tomić 2 odbrane, Vučićević 3, Ilić Stefan 5, Ilić Vanja 6 (4), Pernar, Perović, Krsmančić 5, Pavić 3, Stanojčić 1, Crnoglavac 1, Andrejević 1, Minić, Golubović 9

Rusija: Kentemirov 2, Jemaljanenko 6, Kornev 3, Storožev, Kotov 1, Dvižov 2, Andreev, Snovalev, Dereven 8, Makarov 1, Belyaev,Brona 2, Ostašenko 1, Šelestjukov

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

3 Komentari

Podeli:

Rukomet

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve