Nova vest
Rukomet

Subota, 07.08.2010.

18:53

IHF bira najboljeg rukometaša

Ivano Balić, Nikola Karabatić, Talant Dušebajev i Joahim Dekarm konkurišu za titulu najboljeg rukometaša sveta svih vremena.

Izvor: NK

Autor: NK

Default images

Posle završetka izbora za najbolju rukometašicu, u kome je pobedila Svetlana Kitić, Svetska rukometna federacija pokrenula je takmičenje i kod igrača.

Glasanje se vrši na zvaničnom sajtu IHF-a.

Dekarm je bivši reprezentativac Zapadne Nemačke čiju je karijeru, osim titula, obeležila i velika nesreća. Naime, na meču Gumersbaha, za koji je igrao, i mađarske Tatabanije, Dekarm se glavom sudario sa igračem protivničkog tima Lajošem Panovičem i potom pao na parket. Nemac je bio u komi 131 dan, a kada se probudio nije mogao da pomeri nijedan deo tela.

Iako nije bio odgovoran za nesreću, Panovič je odlučio da završi karijeru. Dekarm je kasnije povratio pokretljivost, ali je mentalno hendikepiran i danas živi u rodnom Sarbrukenu u domu za hendikepirane osobe.

Talant Dušebajev sa Rusijom osvojio zlatne medalje na Olimpijskim igrama u Barseloni i Svetskom prvenstvu 1993. Državljanin Španije postao je 1996. i nastavio uspešnu reprezentaticnu karijeru. Najveći deo klupske karijere proveo je u španskim klubovima Teki i Barseloni. Danas gradi veoma uspešnu trenersku karijeru u Siudad Realu.

Nikola Karabatić i Ivano Balić su najveći rivali današnjice. Ukoliko pogledamo poslednja dva takmičenja na kojima su se sastajale Francuska i Hrvatska, Karabatić je daleko uspešniji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Podeli:

Rukomet

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve