Červar nije više selektor Hrvatske

Lino Červar nije više selektor rukometne reprezentacije Hrvatske.

NKIzvor: B92 Hrvatska
Podeli

Iako je trofejni stručnjak već nekoliko puta najavljivao odlazak, a potom odustajao od takve odluke, ovaj put je ispunio obećanje.

Červar nije više mogao da uskladi obaveze u Metalurgu i nacionalnom timu pa se posle osam uspešnih godina oprostio od posla selektora.

Hrvatskoj javnosti se obrato pismom u kojem je između ostalog napisao:

"Ponosan sam, što sam bio na čelu reprezentacije koja je napravila (iako je bila proglašena propalom generacijom) jedinstveni sportski podvig nezabeležen u bilo kojoj kolektivnoj igri s loptom. Za Ginisovu knjigu je podatak da reprezentacija koja je bila poslednja na Evropskom prvenstvu 2002. godine za nepune dve godine postaje svetski prvak i olimpijski pobednik. Ponosan sam i srećan što smo u rukometnom zajedništvu uz puno požrtvovanja, odricanja, istrajnosti, strasti i ljubavi (a nje ima u srcima mojih igrača u izobilju), pobedama pokušali svakom građaninu Hrvatske, nebitno o kome je reč, ulepšati dan."

Červar je 2002. godine preuzeo reprezentaciju Hrvatske sa kojom je osvojio zlatne medalje na Svetskom prvenstvu 2003. i Olimpijskim igrama u Atini 2004, srebrne medalje na šampionatima sveta u Tunisu 2005. i Hrvatskoj 2009, kao i Evropskim prvenstvima u Norveškoj 2008. i Austriji 2010.

Do pronalaska novog selektora, selekciju Hrvatske vodiće Slavko Goluža koji je bio Červarov pomoćnik.