Nova vest
Rukomet

Subota, 17.07.2010.

18:19

Juniorke poražene na startu SP

Ženska juniorska rukometna reprezentacija poražena je na startu Svetskog prvenstva u Južnoj Koreji od selekcije Nemačke rezultatom 27:29 (13:13).

Izvor: JT

Autor: JT

Default images

Srpske rukometašice su imale prednost tokom većeg dela prvog poluvremena, ali su u drugom Nemice bile bolje.

U ostali mečevima grupe A, gde se nalazi selekcija Srbije, Norveška je ubedljivo porazila Tunis rezultatom 43:24, a Francuska, još ubedljivije, Grenland sa 47:12.

Utakmicu Srbije i Nemačke bila je veoma neizvesna i puna oscilacija, a obeležili su je brojni preokreti i loše realizacije. Na samom početku selekcija Srbije je i pored mnogobrojnih promašaja i tehničkih grešaka uspela dobrom odbranom čak i da povede. U 19. minutu rezultat je bio 10:5 za Srbije, ali su juniorke krajem poluvremena popustile, a Nemice iskoristile igrača više, a do kraja poluvremena uspele i da izjednače.

U drugom poluvremenu se igralo gol za gol, a u jednom trenutku Nemice su povele sa tri gola razlike. Opet su srpske juniorke uspele da izjednače, ali više od toga nisu mogle, pa su protivnice to umele da iskoriste u poslednjih pet minuta i zasluženo dođu do trijumfa.

Nemačka - Srbija 29:27 (13:13)
Nemačka: Glaser , Zapf 6, Grosman 7, Širmer 5, Bonighausen 2, Najdžinavičijus 3, Venil 4.
Srbija: Risović, Ribičić, Rabata 5, Popović, Obradović, Radoičić 1, Filipović, Vasić, Radojević 2, Čolić, Georgijev, Nikolić 3, Tomanić, Živković 4, Cvijić 4, Trifunović 8.
Isključenja: Nemačka 6 minuta, Srbija 12 ( Radojević direktan crveni karton).
Sedmerci: Nemačka 9-7, Srbija 4-3.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

1 Komentari

Podeli:

Rukomet

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve