Nova vest
Rukomet

Petak, 09.07.2010.

19:11

Srbija u grupi sa Hrvatskom na SP

Rukometna reprezentacija Srbije takmičiće se na Svetskom prvenstvu u Švedskoj u Grupi C sa Hrvatskom, Danskom, Rumunijom, Alžirom i Australijom.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images

Žreb za grupe za planetarni šampionat, koji će biti odigran od 13. do 30. januara 2011. godine, održan je u petak u Geteborgu.

Selekcija Srbije plasman na 22. Svetsko prvenstvo za rukometaše izborila je kroz baraž mečeve sa Češkom.

U Grupi A takmičiće se Francuska, Španija, Nemačka, Tunis, Egipat i Bahrein, Grupu B činiće Island, Norveška, Austrija, Mađarska, Brazil i Japan, dok će u Grupi D igrati Poljska, Švedska, Južna Koreja, Slovačka, Argentina i Čile.

Selektor reprezentacije Srbije Veselin Vuković izjavio je da je relativno zadovoljan grupom u kojoj će takmičiti njegova ekipa na Svetskom prvenstvu.

Za vreme žreba u Geteborgu sedeo sam pored predstavnika Rumunije i Hrvatske i sada smo zajedno u grupi. Možda je trebalo da sedim sa predstavnicima Argentine i Čilea“, rekao je Vuković.

Vuković je dodao da u ovom trenutku ocene grupa ne mogu da budu precizne.

Čini se da je Grupa A najjača, a Grupa B najslabija. Mi imamo problem što igramo sa Danskom, koja je praktično 'drugi domaćin', jer će Grupa C igrati u Malmeu. Kasnije ukrštamo sa Grupom D u kojoj je pravi domaćin Švedska“, istakao je Vuković.

Grupa A igraće u Kristijanstadu i Lundu, Grupa B u Linčepingu i Norčepingu, Grupa C u Malmeu i Lundu, a Grupa D u Geteborgu.

Od 24 ekipe, u prvom krugu bar 12 reprezentacija ima ambiciju da postane svetski prvak. Posle te ambicije malo prođu. Šta da kažem, zadovoljan sam 'tako-tako'“, rekao je Vuković.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

38 Komentari

Podeli:

Rukomet

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve